Зв’язок із захисниками Маріуполя стійкий та підтримується — Залужний
Фото: Євген Малолєтка

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевнив, що зв'язок з захисниками Маріуполя підтримується.

Про це він написав у Facebook.

«Триває оборона Маріуполя. Зв’язок із підрозділами сил оборони, які героїчно утримують місто, стійкий та підтримується», — заявив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ також наголосив, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень.

«Ми робимо можливе й неможливе для Перемоги і збереження життя особового складу та мирних мешканців на всіх напрямках. Вірте у Збройні Сили України!», — заявив Залужний.

Нагадаємо, 1 квітня російські війська повністю блокували Маріуполь і з того часу постійно штурмують місто. 

10 квітня Святослав Паламар, заступник командира полку «Азов», у відеозверненні до українців заявив, що бійці полку ніколи не здадуть Маріуполь, але вони у дуже скрутному становищі. Він також повідомив, попри заяви політиків про постійний зв’язок із захисниками міста, з ними не зв’язуються вже другий тиждень.

11 квітня на Facebook-сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти було опубліковано звернення бійців з Маріуполя. У ньому йшлося про те, що у підрозділу закінчуються боєприпаси, багато бійців загинули чи були поранені і 11 квітня може бути останній бій.

Бійці також запевнили, що був варіант привести до них резерви чи зробити прорив з міста, але ці плани «старші штаби завертали». Морпіхи додали, що «розмовляли з головнокомандувачем, який пообіцяв деблокаду», і «з гарантом, який гарантував або політичне, або військове вирішення ситуації», але за місяць оточення ситуація тільки погіршувалася.

За даними Новинарні, автором тексту є один із вищих офіцерів 36-ї бригади. Це не офіційна позиція військової частини, а «лист морського піхотинця», через якого здійснювався зв’язок із підрозділом і який описує реальний стан справ в обороні Маріуполя морськими піхотинцями.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ватажок бойовиків хоче застосувати хімічну зброю у Маріуполі