З’ясувалося, що найбільш популярна пошта росії Mail.ru не здатна працювати без продуктів Microsoft, який пішов з російського ринку

Користувачі Mail.ru не можуть прикріпити файли до своїх повідомлень та передивлятися прикріплені іншими документами. Це є прямим наслідком того, що Microsoft покинула російський ринок, а саме – відключила російські компанії від своїх хмарних серверів Microsoft Azure.

Такі проблеми у користувачів поштових сервісів з’явилися ще в середині березня, проте офіційно про це холдинг VK, який володіє поштовим сервісом Mail.ru, повідомив лише зараз.

Ймовірно, у VK поки не знайшли альтернативу послугам Microsoft. Вихід корпорації з російського ринку означав, що пересічних росіян позбавили ліцензій на Windows и Office, а корпоративні клієнти отримали проблеми з використанням хмарних сервісів компанії. Проте компанія буцім-то пообіцяла не чіпати поточні контракти з російським бізнесом, однак, на практиці це виявилось не так. Тим більше, що у контракті з підрядниками Microsoft має право на його розірвання в односторонньому порядку.

Наразі VK планує підключити до свого сервісу модуль компанії «МойОфис», який дозволить переглядати прикріплені файли – він працює в браузері, але не використовує хмарні ресурси.

Нагадаємо, що корпорація Microsoft пішла з російського ринку ще на початку березня, проте вона потрапила у список компаній, які в росії готуються націоналізувати.

Більше половини випущених по Україні російських ракет не спрацьовують — ЗМІ
Європейський Союз створює спеціальний фонд для відновлення України після війни