З'явились фото пошкодженого російського ракетного корабля, який стріляє «Калібрами»

Російський малий ракетний корабель проєкту 21631 «Буян-М» побачили на Волзі з великою кількістю пошкоджень. Відповідні фото портал «Мілітарний» помітив на одному зі профільних форумів.

Ракетний корабель буксирувало інше судно, ймовірно, на завод для ремонту після отриманих пошкоджень.

Корпус та надбудови корабля мають велику кількість пробоїн. Окрім того, на кораблі відсутня основна РЛС, яку зняли для зручності транспортування річковими водними шляхами.

великий устюг корабель волга

Назва корабля та бортовий номер зафарбовані, однак, як припускає «Мілітарний», це «Великий Устюг», який мав бортовий номер 651.

Бойовий корабель належить до Каспійської флотилії ВМФ РФ. Напередодні повномасштабного російського вторгнення його перевели до Чорного моря.

Наразі невідомо, коли і якою зброєю був уражений корабель.

«Великий Устюг» збудували на «Зеленодольському суднобудівному заводі» (м. Зеленодольськ в Татарстані) та ввели в експлуатацію у 2014 році. Корабель є носієм восьми крилатих ракет «Калібр», які росіяни застосовують проти українських міст та інших об’єктів.

Нагадаємо, в ніч на 17 червня українські військові двома ракетами Harpoon влучили в російський буксир «Василій Бех», який перевозив на острів Зміїний зенітно-ракетний комплекс «Тор».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Супутник зафіксував російську техніку на українському острові Зміїний (фото)