З'явились фото збитих ракет біля Кременчука та Білої Церкви

15 липня під час масованого ракетного обстрілу України наші військові збили 7 крилатих ракет. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у щоденному звіті про втрати ворога.

Одну з ракет ввечері збив винищувач поблизу Білої Церкви. Про це повідомляв голова Київської ОВА Олексій Кулеба. У мережі також опублікували відео, на якому український літак збиває ракету.

Уламки збитої ракети упали в поле поблизу одного із сіл. В Київській обласній поліції розповіли, що потерпілих та руйнувань немає.

уламки збитої ракети

улмаки збитої крилатої ракети

місце падіння збитої ракети

Також одну ракету вдалося збити біля Кременчука. Її фото опублікував голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

уламаки збитої крилатої ракети

Також чотири ракети було збито силами ППО у Дніпрі, але ще дві вдарили по місту — по заводу «Південмаш» та вулиці поряд з ним. У результаті загинули троє цивільних та ще 15 постраждали.

Командування Повітряних сил уточнило, що обстріл вівся ракетами Х-101 з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС із північної частини Каспійського моря. Бойова частина цих ракет важить понад 400 кілограмів вибухівки, а їх дальність польоту становить 5500 кілометрів. Швидкість ракети — 720 км/год.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракета «Калібр»: що це за зброя, якою росія щодня атакує нашу країну