З'явилися супутникові фото результатів атаки дронів на аеродром у Морозовську

У ніч на 14 червня військовий аеродром у Морозовську приблизно за 300 км від ліній фронту атакували близько 70 українських дронів Dragon та Splash. Про це начальник ГУР Кирило Буданов розповів у коментарі американському виданню The War Zone.

Він додав, що наслідки атаки ще встановлюються.

Водночас місця ударів безпілотників видно на супутникових фото. Так, було уражено ангар біля майданчика технічного обслуговування літаків, у результаті чого рухнув його дах. Під ним видно два блакитних силуети — видання припускає, що це бомбардувальники Су-34.

Ліворуч — майданчик технічного обслуговування літаків та ангар поруч 4 червня. Праворуч — ця ділянка 14 червня. Фото: Planet Labs / The War Zone

Також сліди від пожежі видно на самому майданчику та в іншому місці на стоянці. Самих уражених літаків на супутникових знімках немає. Однак, які відзначають журналісти, росіяни часто оперативно евакуюють свою техніку, пошкоджену після ударів. Однак так само, вони могли підняти літаки у небо під час атаки.

МІсця влучань на аеродромі у Морозовську. Фото від 14 червня. Planet Labs / The War Zone

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 15 червня 2024 року