З'явилися супутникові фото результатів ракетних ударів по Криму у ніч на 10 червня

OSINT-проєкт «КіберБорошно» опублікував супутникові фото, на яких видно наслідки ракетних ударів по російським комплексам ППО в окупованому Криму у ніч з 9 на 10 червня.

Так, поряд із селом Велике у Євпаторійському районі було знищено командний пункт 5Н63С з радіолокатором підсвічування цілей та наведення ракет (РПН) 30Н6, який входить до складу зенітно-ракетної системи «С-300».

Результати ракетного удару по ЗРК «С-300» у Євпаторійському районі / КіберБорошко

Також на знімках, зроблених 10 червня, можна помітити тягачі 5П85ТЕ без причепів та сліди відтягнутої ураженої/знищеної техніки. Південніше також знаходилися тягачі, які забирали генератори з місця атаки.

Аналітики припускають, що пускові установки могли оперативно прибрати після атаки.

Ще одного ракетного удару було завдано по позиціям ЗРК «С-400» поблизу села Рубинівка у Джанкойському районі. На фото видно знищену радіолокаційну станцію 48Я6-К1 «Подлет», сліди горіння та дві пускові установки, стан яких невідомий.

Результати ракетного удару по ЗРК «С-400» у Джанкойському районі / КіберБорошко

Нагадаємо, за даними Генштабу, у ніч на 10 червня українські ракети уразили ЗРК «С-400» у районі Джанкоя, а два ЗРК «С-300» біля Чорноморського та Євпаторії. Повідомлялося, що після ударів радари комплексів ППО припинили роботу, а на всіх трьох позиціях була детонація боєкомплектів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США відправлять в Україну ще одну систему Patriot — NYT