З'явилось супутникове фото авіабази «Енгельс»: під Ту-95 видно протипожежні піну
Mark Krutov / Twitter

Супутник зафіксував результат удару безпілотником по російській авіабазі «Енгельс» у Саратовській області. На фото видно протипожежну піну під стратегічним ракетоносцем Ту-95.

Відповідний знімок, зроблений зранку 6 грудня супутником фірми Planet Lab, опублікувала французька OSINT-дослідниця Сара Хансен.

Супутникове фото авіабази «Енгельс», зроблене зранку 6 грудня

Журналіст Радіо Свобода Марк Крутов порівняв сьогоднішній знімок з аналогічним фото від 4 грудня. На більш старому фото протипожежної піни не видно. Також журналіст стверджує, що поряд з Ту-95 стоять пожежні машини.

Нагадаємо, вранці 5 грудня безпілотники атакували російські авіабази «Дягілєво» (Ростовська область) та «Енгельс» (Саратовська область) . У росії заявили, що внаслідок удару загинули троє військових та «незначні пошкодження» отримали обшивки двох літак.

Водночас у мережі опублікували фото наслідків удару по авіабазі «Дягілєво». Пшкодження отримав ракетоносець Ту-22М3: удар пошкодив задню кромку стабілізатора та форсажні камери двигунів.

Пошкоджений літак Ту-22М3

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Один з ударів по російських аеродромах координували українські спецпризначенці — NYT