Одна голова добре, дві — краще. Розповсюджене явище у світі моди та бізнесу — співпраця відомих брендів, які створюють спільний продукт. Наприклад, робота над спільними колекціями від Louis Vuitton та Supreme (що звела з розуму Філіпа Кіркорова), або ж не менш популярні Nike та Off-White. Зазвичай подібні колаборації вигідні для обох сторін. Компанії зі світовим ім’ям презентують нові продукти, привертаючи ще більшу увагу до себе та завойовують нових шанувальників. Win-win situation —  фанати задоволені, а обидві компанії отримують прибуток. Проте не лише з гравцями свого поля бренди полюбляють колаборувати. Як щодо кіномистецтва?

Chas News пропонує подивитись на те, як відомі бренди взуття об’єднуються зі світом кіно та що з цього виходить.

Reebok x Kung Fu Panda

У 2008 році кіностудія DreamWorks Animation представила мультфільм «Кунг фу Панда». По (а саме так звали головного героя — панду) намагається знайти своє місце в світі, пройти «шляхом героя» та стати майстром бойових мистецтв.

Reebok x Kung Fu Panda

Американський бренд спортивного взуття та одягу Reebok за мотивами цього анімаційного фільму створив колекцію з декількох пар взуття та одягу. Кожен елемент — це знакові моделі Reebok, такі, як класичні Reebok Club C 85, футуристичні Instapump Fury та Reebok ZIg Kinetica. Звісно, кожен з цих силуетів доповнений різними деталями, що відсилають нас до певних героїв мультфільму та підкреслюють їхні характерні риси. Унікальний дизайн з легкістю підійде до вашого гардеробу, а як приємний бонус — спонукатиме передивитись чудовий мультфільм, що обов’язково підбадьорить та покращить настрій.

Reebok x Jurassic Park

Режисер Стівен Спілберг, винахідник піджанру літнього блокбастеру, неодноразово дивував, лякав та захоплював своїми фільмами. В 1993 році він видав одну із своїх найвідоміших робіт —  «Парк Юрського періоду», франшиза якого жива й нині. Історія відома майже всім: вчені методом генної інженерії   оживляють динозаврів. Зоопарк з екзотичними створіннями приваблює всіх, від туристів до науковців. Однак, за законами жанру, щось йде не так і люди залишаються сам на сам з динозаврами на неконтрольованій території парку.

Reebok x Jurassic Park

Звучить захоплююче? А тепер уявіть, яке свято у сінефілів, адже тепер вони можуть придбати взуття з дизайном, натхненне цим фільмом. Тут тобі й класичні кеди з візерунками екзотичних квітів, яскраві баскетбольні кросівки з логотипами самого парку, або ж футуристичні кросівки з «динозавровим» принтом. Колекцію можна доповнити худі та жилетом з дизайном а-ля «працівник парку».

Колекція для дітей та дорослих, палеонтологів з усього світу, або ж просто охочих додати щось цікаве до свого гардеробу.

adidas x South Park

Несподівана колаборація до популярного у Сполучених Штатах неофіційного, контркультурного, свята —  «Дня марихуани», котрий відзначають 20 квітня.  

Південний парк —  відомий американський мультсеріал, наповнений контраверсійним гумором та незвичним способом висміяти порядок денний. Політика та економіка, культура і суспільство, расизм та психологічні проблеми Брітні Спірс. Назви що завгодно і знайдеш це в Південному парку.

adidas x South Park

Німецький бренд спортивного одягу, взуття та аксесуарів adidas об’єднався з творцями мультсеріалу та створив кросівки. Образ одного з персонажів мультсеріалу, Рушничка, став основою для дизайну взуття. Об’єднавши модель adidas Campus 80 та характерні риси персонажу, махрове покриття та пурпурний колір, як у самого Рушничка, отримуємо незвичні кросівки. Ще цікава деталь —  на язичку замість логотипу adidas —  вишиті очі персонажа, котрі червоніють під дією сонячного світла, а також в язичку схована маленька кишеня. А як використовувати її — це вже ваша справа.

Попри всю незвичність моделі, її все ще можна інтегрувати у ваш власний образ, або просто мати незвичні кросівки на літо.

adidas x Gremlins

Знову adidas, знову колаборація і знову свято. Проте на цей раз більш традиційне — Різдво.

В 1984 році вийшов фільм «Гремліни». Історія про незвичний подарунок хлопчику Біллі на Різдво — дивне, миле звірятко, якому дали ім’я Гізмо. Воно потребує особливого догляду, і якщо не дотримуватися правил — біда. Так і сталося. Через неохайне поводження Гізмо «породжує» ще декількох чудернацьких створінь, які починають тероризувати сім’ю головного героя, а разом з ними і ціле містечко.  

adidas x Gremlins

Adidas взяли за основу одну з своїх найвідоміших моделей —  Stan Smith і приправили її притаманними Гізмо зовнішніми рисами.

Лаконічна кольорова гама, великі очі (звісно, не справжні) позаду взуття та пухнасте покриття —  все це створює досить незвичний силует, а коробка, що виглядає як різдвяний подарунок, не залишить вас байдужими і ви точно захочете собі таку пару взуття під ялинку. (Редакція Chas News нагадує: до зимових свят залишилось всього лише 5 місяців).

adidas x Star Wars

Капсульна колекція від adidas за мотивами «Зоряних війн».

Серед спільноти поціновувачів космічної саги завжди величезну роль відігравали різноманітні артефакти, пов’язані з фільмом. Світлові мечі, шоломи штурмовиків та Дарта Вейдера, бластери та повноцінні костюми героїв. Аdidas не залишилися осторонь та зробили величезний подарунок для фанатів. Ціла колекція взуття присвячена найпопулярнішим персонажам.

Наука далекої галактики. Найсмішніші дослідження всесвіту «Зоряних війн»

Класичні моделі з некласичними рисами: adidas Superstar чорного кольору з червоними смужками та зображення Дарта Вейдера на язичку та носках, adidas Originals Top Ten High золотого кольору, на честь дроїда C-3PO, та «волохаті» adidas Rivalry High, що своїм виглядом відсилають до образу Чубакки. І це лише частина колекції.

adidas x Star Wars

Незвичний вигляд робить ці кросівки не просто взуттям, а справжнім експонатом у чиїйсь колекції. І з впевненістю можна сказати, що з часом такий експонат буде лише дорожчати.

Vans x Harry Potter

Vans —  американська компанія-виробник взуття і одягу для заняття спортом — досить часто тішить своїх шанувальників незвичними колабораціями. Один з таких випадків —  співпраця з Warner Bros. Consumer Products  —  підрозділом, що відповідає за просування різноманітних продуктів, пов’язаних з фільмами кіностудії. Мікс взуття, що стало культовим серед поціновувачів стріт-стайлу, з всесвітом Гаррі Поттера не може бути поганою ідеєю, вирішили у двох компаніях. І не прогадали.

Маґл чи чарівник? Як добре ви знаєте всесвіт Гаррі Поттера (тест)

Творці моделей надихались факультетами школи чарів та чаклунства  Гоґвортс. Високі кеди Vans Sk8-Hi з емблемою та кольорами факультету Ґрифіндор, Vans Era зелено-чорні, вкриті «лускою», що натякає на «зміїний» факультет, —  Слизерин, Vans Authentic з фірмовими кольорами факультету Рейвенклов. Та для любителів Гафелпафу —  лаконічна модель Vans Slip-On з емблемою факультету. Також є класична модель Vans Old Skool, виготовлена в чорному та золотому кольорі, з зображенням золотого снича. Варто спробувати спіймати його хоча б в такому вигляді.

Vans x Harry Potter

А Vans слід подякувати за такий практичний спосіб долучитися до магічного всесвіту.

Converse x Space Jam

«Космічний джем» — анімаційно-ігровий фільм, який вийшов в 1996 році і став справжнім феноменом. Хоча й до нього існували фільми, що поєднувались з анімацією (наприклад, «Хто підставив кролика Роджера» 1988 року). Однак «Космічний джем» все ж зміг здивувати цікавим сюжетом та грою Майкла Джордана — як у межах своєї ролі, так і на баскетбольному полі. Не дивно, що цей фільм був першим за зборами і надовго закарбувався в пам’яті молоді і не лише.

Converse x Space Jam

Сьогодні ми маємо шанс споглядати продовження — «Космічний джем: Нове покоління», котрий вийшов в прокат 14 липня 2021 року. І хоч глядача вже не так легко здивувати компютерною графікою, гарно провести час за переглядом легкого кіно ніхто не відмовиться. А ще приємніше те, що тепер це можна зробити,  одягнувши кеди Converse з нової лінійки за мотивами цього фільму.

У яскравій колекції пропонують декілька варіантів кедів з зображеннями улюблених героїв з мультфільмів Looney Tunes, таких, як Багза Банні, Поркі Піга або ж Даффі Дака. Впізнавані образи, дух суперництва та магія баскетболу зможуть вдало доповнити чиюсь колекцію взуття. Або ж, як і фільм, стати приємним літнім спогадом.

Капелюх за ціною квартири. Топ-9 найдорожчих деталей реквізиту улюблених кіногероїв