як обрати свою модель обручок
Unsplash

Яку модель обрати — як у Кейт Міддлтон чи в Мерилін Монро у кінострічці про білявок? Йти на компроміси з власними смаками нікому не потрібно. Сучасна ювелірна індустрія пропонує безліч цікавих моделей шлюбних кілець, здатних передати не лише індивідуальність його власника, а й силу почуттів. Легендарна фраза про дружбу жінок з діамантами теж належить Монро, а класика завжди на часі.

Колекція прикрас на сайті магазину Злато.юа зачаровує своєю різноманітністю. Тут є мінімалістичні обручки у вигляді звичайних гладких обідків, є й вишукані аристократичні моделі у стилі трініті з комбінованого золота.

За стилістикою обідка на безіменному пальці можна багато чого цікавого розповісти й про господаря прикраси. У 90-ті популярними були так звані дротики, на початку 200-х — шайби. Кожна модель по-своєму унікальна. Так стилю булгарі притаманні візерунки а-ля серпентарій. Шайба з візерунком на широкому ребрі ідеально сяде на масивну чоловічу фалангу, хоча й жінкам пасують подібні вироби. Парні обручки — у тренді.

  • Стиль тіффані легко розпізнати за «іксами» або римськими десятками. Блиск діамантів можуть дарувати й фіаніти, якщо це якісні фабричні кристали. Взагалі, купувати весільні ювелірні аксесуари краще на офіційному сайті: з гарантією якості. 
  • Під стилем картьє ювеліри мають на увазі орнамент у вигляді «шляпки шурупа». Нестандартний вибір для молоді, але для подружніх пар зі стажем - чудовий вибір. Дарувати обручки на річницю весілля теж можна. 
  • Сучасний стиль поєднує класику та авангард. Це особливий дизайн, який включає декілька творчих напрямків — хай-тек з його індустріальністю, ювелірну геометрію (а-ля грецький орнамент), різноплановість матеріалів. В одному виробі поєднується золото й каучук. 

Здивовані сміливістю майстрів? А як щодо чорної кераміки? Контрастність робить прикрасу яскравішою й додає їй оригінальності. Тендітно виглядають кілечка з білим матовим покриттям. Кілька дрібних камінчиків, викладених доріжкою, створюють ефект росяних крапель. Зимовий дизайн для Снігових Королев!

Популярність тримається за білим золотом з родієвим покриттям, але багато хто віддає перевагу сріблу. Як то кажуть — дешево й престижно. Срібло використовують як оздоблювальний матеріал й у вінтажних перснях — ще один цікавий, хоч і підзабутий стиль. 

Орнамент під старину, виконаний технікою перфорації. Об'ємні наплавки роблять виріб масивнішим, проте завдяки отворам він ніби дихає. Одна з переваг таких кілець — невелика вага, адже металу йде набагато менше. 

Пласкі чи з випуклістю, широкі чи вузькі?

Обручки класифікуються не лише за стилем та оздобленням. Стандартне шлюбне колечко має злегка випуклу форму, яка найкраще прослідковується саме на широких торцях. Це європейка: вибір більшості молодят. 

Обідок виглядає округлим, хоча всередині його — виїмка. Візуальний ефект. Натомість шайби або американки мають ідеально рівні боки. Ширина — за смаком. Чудовий варіант для гравіювання: якщо обирати модель з гладкою поверхнею.

Для довгих тонких пальців краще підходять широкі перстні. Декоративні вигини на торцях підкреслюють тендітність та природну красу фаланги. Візерунок може мати форму хвилі або ламаної лінії. Симетричні цяточки з дрібних діамантів додають прикрасі вишуканості. Чоловікам діаманти пасують теж.

Пласка гайка часто використовується як основа для геометричного дизайну. На сайті Zlato.ua є цікаві моделі з червоного золота, декоровані темною емаллю. Кубічний орнамент імпонує власникам широких міцних пальців, тоді як делікатним пальчикам краще підійдуть тоненькі паве з доріжкою із кристалів. Діаманти можна замінити фіанітами.