pixabay

Фʼючерс Біткоін сьогодні – найбільш популярний інструмент, який користується великим попитом на ринку. Майже більшість затребуваних криптоплатформ, які надають доступ до торгівлі контрактами, дають можливість займатися фʼючерсними торгами, передбачаючи високу ліквідність процесу.

Особливості та переваги контрактів на криптовалюти з онлайн-курсом

ВТС-фʼючерси мають ряд особливостей, які варто врахувати перед роботою та використанням всіх можливих інструментів:

  • Захист від ризиків.

Контракти на криптовалюту на українських сайтах дозволяють захистити позиції від коливань цін Біткоїна. Наприклад, трейдер може укласти угоду на продаж (коротку позицію) для захисту від очікуваного падіння ціни. У випадку зі зростанням курсу крипти це може бути довга або лонг позиція.

  • Леверидж.

Ф'ючерси дозволяють використовувати позикові кошти для збільшення потенційного прибутку. Це може бути ефективно для трейдерів, які шукають підтримку власного капіталу. У цьому випадку ви зможете розпоряджатись позиковими коштами. Якщо у криптовалюти ціни зміняться у необхідному вам напрямку, то ви зможете отримати прибуток більший, ніж ваш стартовий капітал. Якщо курс криптовалют до долара зміниться в негативному для вас напрямку, то втрати можуть перевищувати ваш капітал.

  • Спекуляція та інвестування.

Ф'ючерси на Біткоїн надають можливість заробляти на ціні криптовалюти або на інвестуванні в неї на тривалий термін. Останній варіант – оптимальний для тих, хто знає, що таке Біткоїн, та як він впливає на вартість інших монет.

  • Гнучкість торгівлі.

Ринок ф'ючерсів на Біткоїн зазвичай працює цілодобово, що дозволяє трейдерам реагувати на ринкові зміни, коригування у криптовалюти курсу у будь-який момент.

Як працюють ВТС-фʼючерси?

ВТС-контракти фіксують угоду на купівлю або продаж певної кількості Біткоїна за фіксованою ціною на майбутню дату. Наприклад, трейдер може укласти контракт на купівлю 1 BTC за певною ціною через 3 місяці. За таким же принципом функціонують і інші контракти на криптовалюту зі списку найпопулярніших.

На дату виконання контракту, якщо ринкова ціна Біткоїна перевищує вартість, зафіксовану в контракті, трейдер отримує прибуток. Якщо курс валют крипто буде нижче, ніж в договорі, то трейдер зазнає збитків. Ф'ючерси на Біткоїн дозволяють трейдерам використовувати цей криптовалютний актив як інвестиційний інструмент, спекулювати на його ціні та захищати свої позиції від ризиків ринку.