Уляна Супрун розповіла про здорове харчування і розказала, що лежить у її холодильнику

Уляна Супрун в інтерв’ю виданню Liga.net розповіла, що в останні роки українці стали вживати багато некорисної їжі. «Я часто приїжджала в Україну після того, як настала незалежність. І помітила, як змінилося харчування. Коли країна збагачується, змінює харчування. Зараз в Україні трохи більше вживають м’яса і фастфуду».

За думкою Супрун, українці починають мати проблему з зайвою вагою. «За цим мусимо уважно стежити. Зараз дивимося на дітей навколо і не бачимо багатьох із зайвою вагою. Це добре. Маємо робити так, аби це не змінилося, коли вони подорослішають».

Також екс-очільниця МОЗ розповіла про вміст власного холодильника, як взірець принципів здорового харчування. По її словах, там завжди є фрукти і овочі, яких Супрун купує небагато, щоб мати свіжі кожен другий-третій день. З напоїв там завжди є йогурт, рослинне молоко і холодна вода. У морозилці Супрун знаходяться веганське м’ясо та соя. Супрун каже, що відколи вона пішла з МОЗ, перестала вживати тваринні продукти, їсть лише рослинні. Також вона зазначає, що не готує страв більше, ніж на три дня. Єдине, що дозволяє собі Супрун з нездорової їжі — це гострі заправки та хліб.

Втім, екс-очільниця МОЗ визнає, що на добробут і здоров’я родин впливають не лише харчі чи спорт, а і відчуття безпеки. А з цим сьогодні в Україні не дуже.