Допрос Порошенка в ДБР длился около 15 минут. Подробности
УНІАН

31 января пятый президент Украины Петр Порошенко отказался давать показания в Госбюро расследований по «угольному делу».

Народный депутат прибыл в ДБР в 11:00 с адвокатами и охраной, аргументируя это тем, что он «ответственный политик». Впрочем, Порошенко находился там 15 минут и объявил о своем решении.

Он также не подписал протокол, зафиксированный на видео, отметили в пресс-службе ДБР.

По словам Порошенка, такую ​​позицию политик согласовал со своими адвокатами.

«Я точно не буду участвовать в этом шоу. Я не буду участвовать и не давать никаких показаний, потому что это очень похоже на сценарий, если бы в 1937 году кого-то призывали работать с НКВД... Никакого сотрудничества с моей стороны не будет, потому что только легитимизирует преступные действия Зеленского и Тататрова. Это будет принципиальная позиция», — сказал Порошенко.

Он отметил, что допрос помешал ему заботиться об оборонных вопросах Украины и назвал дело против себя «преследованием оппозиции».

 
Влада за вказівкою Зеленського блокує мою політичну діяльність, але я не буду учасником цього шоу

Рівно об 11 годині я як лідер «Європейської Солідарності» мав би бути на засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради України для того, щоб порушити питання про те, щоб поставити на порядок денний мій законопроєкт про внесення змін до бюджету з різким збільшенням фінансування ЗСУ. Довести зарплату українського воїна до 25 тисяч, воїна на фронті – до 50 тисяч, збільшити фінансування державного оборонного замовлення, віддати гроші місцевого самоврядування для фінансування територіальної оборони і мати інші напрямки негайного забезпечення обороноздатності держави. Сильна Україна повинна мати здатність захистити себе, свій народ, свою землю. Минулого тижня в понеділок я мав бути в НАТО, в Брюсселі для переговорів про військову допомогу Україні. Там же відбувалася Рада Міністрів закордонних справ ЄС, у мене були заплановані декілька зустрічей з міністрами закордонних справ ЄС щодо збільшення фінансової і оборонної допомоги державі. В середу або четвер я мав бути на фронті, щоб передати оборонний комплекс відеоспостереження бригадам, які розташовані на «передку» для того, щоб зберегти життя українським воїнам. Всього цього не відбулося, бо ДБР і прокуратура не відповідають на мої запити щодо забезпечення такої політичної діяльності, блокують і саме на цей час вони призначають допит. Все це робиться за вказівкою Зеленського. Виконавцем є кат Майдану – Татаров, друзі якого призначені незаконно в ДБР для забезпечення цих політичних переслідувань. Це все – шоу. Шоу в стилі Зеленського, де він намагається відволікти увагу від серйозних проблем у безпеці держави, в енергетиці, економіці, у валютно-курсовій політиці, які демонструють його нікчемність. Ми залишаємося відповідальними політиками. Але я точно не збираюся брати участь у цьому шоу.

Posted by Петро Порошенко on Monday, January 31, 2022

О следующей дате вызова будет сообщено дополнительно, отметили в ДБР.

Допрос Порошенка должен был состояться 24 января. Однако тогда он не дождался следователя и ушел.

Порошенко инкриминируют государственную измену и содействие деятельности террористических организаций. Речь идет о закупке угля с временно оккупированных территорий Донбасса в 2014—2015 годах при президентстве Порошенка.

Каждый день Сhas News отбирает для вас самые важные новости и публикует удивительные истории. Присоединяйтесь к нам в Facebook и Telegram, чтобы ничего не пропустить.