Військовослужбовець ЗСУ

Дев’яносто восьмий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

23:00 Повітряна тривога майже по всій території України. На Львівщині пролунали вибухи у Стрийському районі. Про це повідомив Максим Козицький, голова Львівської ОВА. По неофіційним даним одну ракети ПВО збили на Київщині.

 22:00 На Київщині посилюють контроль за комендантською годиною, оскільки в області діють ворожі ДРГ. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

21:55 Мирні жителі ховаються від російських обстрілів під хімзаводом Азот у Сєверодонецьку, повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

21:25 У Донецькій єпархії УПЦ МП повідомили, що 30 травня, під час обстрілу рашистами Свято-Успенської Святогірської Лаври, головної православної святині Донбасу, загинуло троє монахів. Ще троє поранено. Кількість загиблих та поранених вірян поки що невідома. Зруйновано декілька монастирських корпусів.

21:15 Російські загарбники окупували 80% території міста Сєвєродонецьк на Луганщині, але українські захисники здійснили низку контратак і захопили в полон шістьох російських бойовиків. Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

20:55 На навчання українських солдат поводженню з новими РСЗВ HIMARS потрібно близько трьох тижнів, повідомили у Пентагоні.

19:50 На півночі Херсонської області підрозділи Збройних сил України звільнили від російських окупантів понад 20 населених пунктів. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

19:00 Росіяне вчергове обстріляли житлові квартали Миколаєва.

18:55 Ворог встановив контроль над східною частиною міста Сєвєродонецьк, також триває штурм Комишувахи. Про це повідомив у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

18:30 США оголосили про новий пакет військової допомоги для України. До нього зокрема увійдуть реактивні системи залпового вогню.

16:50 Близько 13:30 ворог здійснив ракетний удар з літака по території Шалигінської громади, Шосткинський район. Попередньо було випущено шість ракет. Дані по руйнуванням та жертвам уточнюються. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

16:10 Більше 100 полонених у Маріуполі перемістили в СІЗО у якості підозрюваних. Їх судитиме «суд» так званої «ДНР».

15:20 Лідер ЛДПР та член переговорної групи з Україною Леонід Слуцький заявив, що референдуми про входження ДНР, ЛНР та Херсонської області до складу Росії можуть пройти вже у липні. «Не виключаю, що це може статися вже в липні, не передбачатиму, де це відбуватиметься, але припускаю, що звільнені території проведуть референдум більш-менш одночасно. Це було б логічно», заявив він.

15:15 Зустріч путіна та Зеленського можлива лише для фіналізації «певного документа», але робота над ним давно зупинена і поки не відновилася, повідомив Дмитро Пєсков, прес-секретар путіна.

14:44 В росії заявили про успішне завершення випробувань надзвукової крилатої ракети «Циркон». Про це заявив олександр моїсєєв, командувач північного флоту рф

14:38 Німеччина планує передати Україні чотири реактивні системи залпового вогню Mars II, які виготовляє німецька компанія Krauss-Maffei-Wegmann. Про це з посиланням на джерела в уряді пише видання Tagesspiegel.

14:18 Рашисти «рівняють з землею» українські населені пункти, які не можуть взяти у чесному бою. Про це свідчить нова телефонна розмова загарбників, яку перехопила СБУ.

14:03 Так звані референдуми про приєднання до росії Донецької, Херсонської та Запорізької областей можуть пройти протягом року. Про це повідомив Сергій Цеков, сенатор Ради Федерації від Криму, пише пропагандистське видання «РИА Новости».

13:46 Знищення окупантської колони з висоти пташиного польоту

 

Знищення окупантської колони з висоти пташиного полету.

Posted by Сухопутні війська ЗС України on Wednesday, June 1, 2022

13:29 Канцлер Німеччини Олаф Шольц не погоджується із твердженням опозиції про те, що його не допомагає Україні зброєю.

«Ми поставили понад 15 млн набоїв, 100 тис ручних гранат, понад 5 тис протитанкових мін», — зазначив він.

Крім того, Шольц заявив, що уряд ухвалив рішення передати Україні системи ППО IRIS-T —  найсучасніше озброєння такого класу, яке має Німеччина.

12:58 Командир «Мрії» розповів, хто відповідальний за втрату літаків у Гостомелі. Деталі за посиланням.

12:13 Російські окупанти підривають мости, і це свідчить про те, що вони відступають і бояться контрнаступу. Зокрема днями загарбники підірвали міст через Інгулець у Давидовому Броді (Херсонська область).

Про це у своєму новому зверненні повідомив Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА.

12:02 «ДНРівець» розповідає про ставлення росіян до «добровільно мобілізованих» з Донецької області.

11:49 СБУ викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях з гумдопомогою.

11:40 5,2 млн дітей — 3 млн в Україні та більше 2,2 млн дітей-біженців — потребують гуманітарної допомоги. Про це йдеться у заяві ЮНІСЕФ до Дня захисту дітей.

За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, щодня в Україні гине двоє дітей і четверо отримують поранення. Здебільшого це стається внаслідок нападів із використанням вибухової зброї у населених пунктах. 

11:09 Сервіс графічного дизайну Canva став недоступним у росії.

10:50 У Маріуполі окупаційна влада готується зносити більшість будівель, які постраждали від їхнього обстрілу. Про це у Telegram повідомив Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя.

10:15 Окупанти намагаються активізувати повітряну розвідку в Одесі та Одеській області. Про це заявив прессекретар голови Одеської ОВА Сергій Братчук. 

09:46 На відео зафіксовано момент знищення російської БРДМ-2 (бойової розвідувально-дозорної машини) військовослужбовцями Королівської бригади на Луганщині.

 

Доброго ранку, Україно! На відео зафіксовано момент знищення російської БРДМ-2 (бойової розвідувально-дозорної машини) військовослужбовцями Королівської бригади на Луганщині. Служба зв'язків з громадськістю 24 Окрема Механізована Бригада 1МР 1МБ

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Tuesday, May 31, 2022

09:37 Станом на ранок 1 червня 2022 року офіційна кількість дітей-жертв за добу не змінилася — 243. Не змінилися і дані щодо поранених — 446.

08:57 США передадуть Україні сучасні ракетні системи залпового вогню, аби посилити позиції Києва на майбутніх переговорах з москвою. Про це у своїй колонці в The New York Times написав Джо Байден, президент США.

08:53 Втрати окупантів у війні станом на 1 червня можна переглянути за посиланням

08:41 Тейківська дивізія ракетних військ стратегічного призначення проводить навчання з використанням ракетних комплексів «Ярс» в Івановській області рф. Зокрема, відпрацьовують маневрування і розгортання для виконання стрільб.

08:02 Подивитись онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 1 червня можна за посиланням.

07:54 Спецпідрозділами рашистів підірвано мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки (Херсонщина), повідомляють в Оперативному командуванні «Північ».

07:32 Щодня на фронті гинуть 60-100 українських військових, а ще 500 — отримують поранення. Розповів Володимир Зеленський у інтерв'ю Newsmax

07:20 За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено два танки, тринадцять артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та шість ворожих автомобілів. На Півдні, у Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, окрім військової техніки, склали близько сімдесяти осіб. Повідомляють у Генштабі ЗСУ.