Сто тридцять дев'ятий  день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:53 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках не виключається активізація ведення розвідки з метою уточнення позицій та характеру діяльності наших військ у прикордонних з республікою білорусь районах.
  • На Сіверському напрямку з метою демонстрації присутності, сковування дій підрозділів Сил оборони в прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил рф. Артилерія обстріляла населені пункти Сумської та Чернігівської областей.
  • На Харківському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли міста Харкова та інших населених пунктів регіону. Окупанти намагалися витіснити наші війська з району Дементіївки, проте ЗСУ успішно відбили кілька штурмів зазначеного села та змусили ворога відійти.
  • На Слов’янському напрямку підрозділи противника вели штурмові дії з метою покращення тактичного положення поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни завдали окупантам значних втрат та змусили їх тікати.
  • На Бахмутському напрямку при спробі просунутися в напрямку Спірне – Івано-Дар’ївка ворог зазнав втрат від кинжального вогню наших захисників та хаотично відійшов.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник, з метою сковування дій наших військ, продовжує обстріли наших позицій із наявного наземного озброєння вздовж всієї лінії зіткнення. Також завдав авіаудару поблизу Новоандріївки.
  • На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утримані зайнятих рубежів. Активізував ведення повітряної розвідки.
  • Корабельне угруповання противника продовжує блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує 6 носіїв високоточної зброї.

18:44

18:40 Майже третина росіян (30%) виступає за якнайшвидше припинення бойових дій в Україні. 57% вважають, що війну треба продовжувати. Такі дані опитування наводить видання "Медуза".

17:39 Медики госпіталізували 5 людей з вибуховими травмами та осколковими пораненням після обстрілу Індустріального та Немишлянського районів Харкова, — голова Харківської ОВА.

17:22 Україна повернула тіла ще 30 полеглих захисників. Про це повідомив Уповноважений з питань зниклих безвісти Олег Котенко. Операція проводилась в Запорізькій області.

16:50 До кінця липня Україна має отримати 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги від ЄС, повідомив рем‘єр-міністр Денис Шмигал. Міністри фінансів країн ЄС підтримали таку пропозицію Європейської комісії, а український Уряд схвалив проєкт розпорядження для залучення цих коштів.

16:18 В окупованому Енергодарі у промисловій зоні лунають вибухи, загарбники звинувачують ЗСУ, але мер міста Дмитро Орлов стверджує, що це провокація.

15:47 Електронна петиція про заміну пам'ятника Катерині ІІ на монумент американському актору гей-порнофільмів Біллі Геррінґтону набрала 25 тисяч підписів. Тепер її зобов'язаний розглянути президент Володимир Зеленський. Деталі — в новині Сhas News.

15:09 Данський виробник конструкторів LEGO припинить комерційну діяльність у росії та розірве відносини з компанією з Inventive Retail Group, яка керує російськими магазинами бренду.

14:34 Після російського ракетного удару в Часовому Яру кількість загиблих уже зросла до 36 людей.

14:02 У Мелітопольському районі горить база військової частини МНС, яку захопили окупанти. Туди рашисти перевезли свою військову техніку після того, як тиждень тому ЗСУ нанесли руйнівні удари по російській базі в районі аеродрома в Мелітополі. Мешканці поблизу Мирного почули близько 25 вибухів. Зі сторони бази окупантів засвідчили густий чорний дим.

13:45 Росіяни нанесли удари по Індустріальному району Харкова.

13:32 Звільнено з полону п'ятьох громадян України, серед яких військовослужбовець ЗСУ, колишній співробітник поліції та троє цивільних. Усі вони перебували у полоні російських загарбників на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, інформує Головне управління розвідки. Один зі звільнених має серйозне бойове поранення.

12:37 

11:51 

11:24 Сполучені Штати Америки направили до України ще $1,7 млрд грантової допомоги. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Твіттері.

10:45 

10:37 Глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич не виключає можливість застосування росією ядерної зброї.

10:00 Станом на 7 ранку 12 липня рятувальники витягнули з-під завалів будинку в Часовому Яру тіла 34 людей. Під уламками знищеної ударом п'ятиповерхівки знайшли загиблого дев'ятирічного хлопчика. Врятувати вдалося дев'ятьох людей, повідомляє пресслужба ДСНС.

09:30 На ранок 12 липня українські воїни ліквідували 37470 окупантів.Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

08:41 Станом на ранок 12 липня 2022 року майже тисяча дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 348 дітей загинуло та понад 650 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

08:12 Оперативне командуваня «Південь» повідомило, що ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ знищили декілька цілей за минулу добу. Зокрема ліквідовано 52 окупантів, гаубицю «Мста-Б», міномет, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами в Новій Каховці.

07:38 Переглянути онлайн-карту бойових дій в Україні станом на 12 липня можна за посиланням.

07:20 В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до ракетних ударів по об’єктах на території України противник продовжує утримувати носій крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Повідомляють у Генштабі.