Лисичанськ

Сто дев’ятнадцятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:50 В Україні запрацювала «Карта руйнувань» — ще один ресурс для фіксації наслідків роcійської агресії.

18:46 Оперативна інформація Генштабу.

  • На Сіверському напрямку ворог застосував ствольну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Тур’я, Миропільське та Славгород Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку ворог штурмовими діями намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів в районі міста Слов’янськ.
  • На Харківському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Байрак, Перемога, Коробочкине, Шевелівка, Рубіжне, Леб’яже, Мосьпанове, Шестакове, Петрівка, Руська Лозова, Хрестище, Кулиничі, Уди, Старий Салтів, Верхній Салтів, Питомник, Ртищівка та Печеніги.
  • На Донецькому напрямку окупаційні війська намагаються просунутися у напрямку міста Бахмут та встановити контроль над містом Сєвєродонецьк. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Верхньокам’янка, Сєвєродонецьк та Сиротине.
  • На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Берестове, Яковлівка, Клинове і Вершина та авіаційно-ракетних ударів неподалік Часового Яру, Новолуганського та Гірського.
  • Противник завдав авіаційних ударів поблизу Новобахмутівки, Кам’янки, Авдіївки, Павлівки, Вугледара та Шевченка. В районі Новобахмутівки наші воїни відбили штурм та змусили ворога відійти.

18:14 В Україні повністю зупинена нафтопереробна галузь. Це сталося через цілеспрямовані ракетні обстріли росією. Про це заявив Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України». Деталі — за посиланням.

17:50

17:05 Сьогоднішній ракетний обстріл Миколаєва пошкодив будівлі міста. Одна людина отримала смертельні поранення. Ще двоє постраждали від вибухів. «Постраждали два підприємства, приватні, на території яких перебували паливно-мастильні матеріали. Одна школа постраждала: вибиті вікна, постраждав дах. Пʼять багатоповерхівок — у них вибиті двері в підʼїзді, вікна», — каже мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

16:33 У Чорному морі росія направила у бік України 44 крилаті ракети типу «Калібр». Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівник пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування «Південь».

15:48 Україна запевнила західних партнерів, що не збирається атакувати територію рф і використовуватиме надану Заходом зброю тільки для власного захисту. Про це в Бундестазі заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

15:02 У Чорнобаївці підірвали авто гауляйтера Юрія Турульова, якого окупанти назвали «головою ОВА». За даними пропагандистського російських ЗМІ, Турульова легко поранено.

14:15 Ймовірність формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках існує, але наразі більшою загрозою є ймовірність ракетних обстрілів Києва. За даними командувача угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександра Павлюка, довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється. «Однак імовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує», — резюмував він.

13:47 Президент російської федерації володимир путін у сьогодні планує провести оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ. Теми для обговорення не називають. 

13:17 Із Маріуполя волонтери щодня евакуюють до 120 мирних жителів. Про розповів міський голова Вадим Бойченко.

12:40 Вночі до Білорусі привезли нову партію ракетних установок для ЗРК «С-300». Моніторингова група «Білоруські Гаюн» зафіксувала нічний приліт в аеропорт Гомеля двох Іл-76МД ВКС рф, імовірно з Пскова. Перший із реєстраційним номером RF-76650 прилетів о 03:30 22 червня, а другий RA-78845 приземлився о 05:30. Літаки привезли до Білорусі не менше 16 ракет для зенітно-ракетних комплексів «С-300», а також, ймовірно, один ПЗРК «Панцир».

12:30 У Москві пройшли переговори між делегаціями міністерств оборони Росії та Туреччини. Обговорювали тему безпечного виходу турецьких торгових суден та вивезення зерна з українських портів. Про це повідомляє російське державне агентство «Риа-новости».

12:10 Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА, повідомив, що рашисти вдарили по Миколаєву 7 ракетами.

11:50 З'явилися повідомлення про вибухи у Миколаїві. Офіційної інформації поки що немає.

11:30 У Мережі з'явилися чисельні відео, на яких видно, як дрон-камікадзе наносить удар по НПЗ.

11:10 У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника.

09:55 Станом на ранок 22 червня в Україні від рук російських військ постраждали понад 916 дітей – з них 324 дитини загинуло та понад 592 отримали поранення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

08:40 IKEA почала повідомляти орендодавців торгових центрів, в яких розташовані її магазини та студії, про бажання достроково розірвати договори оренди. Про те, що мережа меблевих магазинів почала згортати роздрібну мережу в Росії, російське видання «Ведомости» дізналося від двох джерел на ринку комерційної нерухомості.

07:50 На Зміїному ЗСУ знищили ворожий ЗРК «Панцир С1» і 49 ворогів. Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь»

07:40 Юрій Вітренко, очільник «Нафтогазу» заявив, що вся нафтопереробна промисловість України зруйнована окупантами.

07:20 Російські війська успішно просуваються до Лисичанська з півдня і, імовірно, атакують околиці Лисичанська протягом найближчого тижня. Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни.

07:00 Окупанти продовжують завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. Зокрема, ворог намагається відновити наступ на Слов’янськ, встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Українські воїни на напрямку Миронівка – Семигір’я відбили штурм в напрямку Вуглегірської ТЕС та зупинили наступ у напрямку Молодіжне – Катеринівка. Ворог відійшов. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.