Залп гаубиці

Сто тридцять третій день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:58 Генеральний штаб повідомляє про становище на фронті станом на вечір 6 липня.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські підрозділи продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях та обладнувати позиції.

На Сіверському напрямку без суттєвих змін, ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Соснівка, Дементіївка, Нове, Питомник, Циркуни, Петрівка та Мосьпанове. Завдав авіаудару поблизу Рубіжного. Штурм в напрямку Козача Лопань — Соснівка ЗСУ відбили.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення та створити умови для наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ. Обстріляв із артилерії та РСЗВ райони Дібрівного, Краснопілля, Гусарівки, Барвінкового, Карнаухівки та Великої Комишувахи. Спробував наступати на напрямку Довгеньке — Мазанівка, але отримав відсіч та відійшов.

На Краматорському напрямку ворог намагається захопити Верхньокам’янське та Григорівку. Застосовує комплекси радіоелектронної боротьби. Обстріляв із артилерії райони Слов’янська та Верхньокам’янського. Завдав авіаударів поблизу Тетянівки та Сидорового.

На Бахмутському напрямку противник намагається встановити повний контроль над дорогою Бахмут — Лисичанськ. Здійснив артилерійські обстріли в районах Спірного, Виїмки та Веселого. Спробував наступати на напрямках Миронівка — Луганське та Гольмівський — Новолуганське, але отримав відсіч та відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції наших підрозділів із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Неподалік Мар’їнки завдав авіаудару.

На Південнобузькому напрямку противник намагається утримати зайняті території та веде артилерійські обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Українка, Луч, Миколаївське, Зоря, Поляна та Біла Криниця.

Серед російських солдатів фіксують тотальне п’янство. Також особовий склад російських окупаційних військ деморалізує примусова мобілізація, що триває у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

18:31 Сьогодні, 6 липня, російські війська намагалися завдали чергового ракетного удару по Одещині. Про це повідомляє Оперативне командування  «Південь». З літака Су-35 з напрямку Чорного моря запустили ракету повітряного базування Х-31. Її збила українська протиповітряна оборона.

17:09 

16:26 Російські пропагандисти активно поширюють неправдиві повідомлення про нібито знищення американської артилерійської системи HIMARS. Наголошуємо, що дане повідомлення не відповідає дійсності і являється нічим іншим, як фейком. Повідомили у Угруповуванні Об'єднаних сил.

15:26 

15:12 На окупованій частині Херсонської області загарбники заблокували доступ до сервісів YouTube та InstagramПро це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

 

На окупованій частині Херсонщини росіяни заявили про блокування YouTube і Instagram. Намагаються влаштувати тут таке саме болото, як у себе в рф. Не вийде, їм тут залишилось недовго.

Posted by Sergey Khlan on Wednesday, July 6, 2022

14:45 Відбудова зруйнованого російським агресором Маріуполя коштуватиме понад $14 млрд та займе 7-10 років. Про це повідомила Маріупольська міськрада із посиланням на міського голову Вадима Бойченка.

13:35 

13:00 Нардеп Вадим Новинський, співвласник СКМ (капітал S1,4 млрд за версією Forbes, а паралельно один з найближчих соратників голови УПЦ Митрополита Онуфрія, складає депутатські поноваження.

Заява Новинського

10:50 Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю CNN.

10:00 ПриватБанк з  липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій. Насамперед, це стосується курсів конвертації за банківськими картками: зняття готівки та перекази у гривні в Україні з валютних карток, а також усі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток.

09:50 Україна просить Туреччину перевірити ще три судна, які росія може використовувати для незаконного вивезення краденого українського зерна. Про це повідомляє Reuters.

08:20 До Британії на навчання прибула перша ротація українських військових. Про це заявив міністр оборони Бен Уоллес. За його словами, у Великій Британії навчать до 10 тис. українських новобранців загальним курсом у кілька місяців.

08:00 У боях за Лисичанськ загинув білорус «Брест». Командир батальйону «Волат» полку імені Кастуся Калиновського білорус Іван Марчук із позивним «Брест» загинув у боях під Лисичанськом. Його підрозділ взяв участь у стримуванні танкового прориву ворога 26 червня.
 
07:40 Слов'янськ стане наступною ключовою битвою за Донбас, стверджують у британській розвідці. Повідомляється, що за останній тиждень російські сили, ймовірно, просунулися ще на 5 км головною дорогою E40 від Ізюма і знаходяться приблизно за 16 км на північ від Слов'янська.

07:20 На Бахмутському напрямі загарбники обстрілювали українські позиції з артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумів та Нью-Йорка. Завдали авіаудару у районі Вуглегірської ТЕС. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

07:00 Ніч на Дніпропетровщині виявилася неспокійною. Російські війська знову ударили по Криворізькому району. Під приціл ворожої артилерії також потрапила Широківська громада. Про це заявив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко .