запоріжжя прильот

Сhas News зібрав головні новини за 13 липня.

Рашисти завдали ракетного удару по Запоріжжю: знищили підприємство

Вдень російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. Зафіксували два «прильоти» — ракети поцілили в одне з підприємств міста. Внаслідок удару, за попередніми даними, поранено сімох осіб. Керівник підприємства вчасно вивів співробітників до укриття, що, напевно, врятувало їхні життя.

Північна Корея визнала «незалежність» так званої «днр»

Корейська Народно-Демократична Республіка (Північна Корея) визнала «незалежність» так званої «днр». Про це повідомив ватажок бойовиків Денис Пушилін. Документ про визнання «днр» посол КНДР Сін Хон Чхоль передав у Москві Ользі Макеєвій, яку бойовики відправили до столиці рф у якості «посла». Раніше «незалежність» так званих «днр» і «лнр» визнала Сирія, де за підтримки росії у владі продовжує перебувати Башар Асад.

Єврокомісія пішла на поступки росії щодо транзиту товарів до Калінінграду

Європейська комісія дозволила перевозити залізницею більшість санкційних товарів до російського Калінінграду через територію Литви.

Відповідно до документу, заборона на рух російських вантажівок територією ЄС не поширюється на транзитне перевезення вантажів до Калінінграду. Однак перевезення санкційних товарів повністю забороняється. Проте заборона не стосується залізничного транспорту.

Повністю заборонений лише транзит товарів і технологій військового та подвійного призначення.

Білоруський прикордонник перебіг на сторону України. Каже, хоче воювати проти росіян

Українські прикордонники затримали чоловіка без документів, який незаконно перетнув кордон з території білорусі. Затриманий розповів, що є білоруським прикордонником та проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він нібито захотів приєднатися до Сил оборони України у війні проти рф. Інформацію перевіряють.

Від самохідних гаубиць до патронів: Німеччина оприлюднила список зброї для України