володимир путін

7 травня 2000 року володимир путін був вперше інавгурований на посаду президента рф.

Того ж дня 2024 року відбудеться чергова «інавгурація» кремлівського диктатора. Через майже чверть століття після сходження на кремлівський престол на руках путіна — кров жертв розпочатої ним війни в Україні. А «вибори» 2024 року, що зокрема провели й на захоплених українських територіях, не визнають цивілізовані країни світу.

Зараз путіну — вже за 70, і останні роки регулярно з’являються повідомлення, що він тяжко хворий і скоро помре. Такі повідомлення провокують дедалі бурхливіші обговорення та припущення щодо його наступника.

Chas News зібрав найімовірніших наступників кремлівського диктатора.

Перш за все, зазначимо, що після смерті або повалення нинішнього російського лідера Кремль автоматично тимчасово очолить голова уряду рф  — зараз це Михайло Мішустін. Далі у ради федерації рф буде 14 днів, щоб оголосити дострокові президентські вибори.

Видання The Independent називає серед найімовірніших кандидатів на місце путіна Дмитра Медведєва, Сергія Кирієнка, Сергія Шойгу. Але є й інші.

Михайло Мішустін

Мишустін очолює уряд російської федерації з 16 січня 2020 року. Він — постійний член ради безпеки рф.

Дехто вважає, що Мішустін може стати повноцінним кандидатом у президенти рф. Інші називають це малоймовірним через недостатню популярність серед найближчого оточення путіна.

Михайло Мішустін

Дмитро Медведєв

Медведєв — один з найближчих соратників путіна. Він вже обіймав президентську посаду у 2008—2012 роках. 

З 16 січня 2020 року — заступник голови ради безпеки рф.

Відомий радикальними заявами щодо України і Заходу. Через це одні вважають його своєрідним рупором путіна, інші — радше придворним шутом без особливого впливу і авторитету.

Дмитро Медведєв

Сергій Кирієнко

З 2016 року Кирієнко обіймає посаду першого заступника голови адміністрації. Є представником найближчого оточення путіна.

У 2022 році видання «Медуза» писало, що Кирієнко регулярно спілкується з путіним щодо та економіки і Донбасу. Того ж року чиновник став кремлівським куратором регіону.

Щодо амбіцій самого Кирієнка співрозмовники видання розішлись у думках. Деякі вважають, що він хоче щонайменше стати прем'єр-міністром. Інші впевнені, що своєю активністю він намагається довести ефективність посади в апараті президента. 

Сергій Кирієнко

Сергій Шойгу

З 2012 року обіймає посаду міністра оборони рф. Свого часу Шойгу навіть був визнаний в росії найпопулярнішим політиком після путіна. Є одним з головних ідеологів вторгнення в Україну.

Можливо, популярність Шойгу була обумовлена тим, що до повномасштабного вторгення в Україну путін часто відпочивав у компанії міністра оборони.  Вони неодноразово подорожували по Тайзі, їздили на рибалку.

А ще саме міністр оборони рф порадив кремлівському диктатору, який панічно переживає за своє здоров'я, приймати омолоджуючі ванни з екстракту рогів оленів.

В російському суспільстві такі стосунки розцінили як натяк на наступництво.

Однак низка останніх подій в рф вказують на те, що путін, можливо, прагне зменшити владу і вплив Сергія Шойгу, покаравши того за недосягнення військових цілей Кремля у війні в Україні.

Сергій Шойгу

Комплекс захисника. Як Росія виправдовує свої війни в останні 200 років

Микола Патрушев

Нині обіймає посаду секретаря ради безпеки росії, а колись  працював з путіним в радянському КДБ.

Патрушев — довірена особа і головний радник президента. Генерал армії і колишній директор ФСБ — відомства-наступника радянського КДБ — Патрушев також є фактичним куратором інших секретних служб країни.

Серед кремлівських придворних він єдиний, здається, має ліцензію говорити від імені путіна зі стратегічних питань, включно з ядерною зброєю, війною в Україні та поглядами на США, Європу і НАТО.

Микола Патрушев

Наступники путіна: інші варіанти

Інші припущення щодо можливого нового керівника Кремля включають:

  • мера Москви Сергія Собяніна;
  • голову адміністрації президента Дмитра Козака;
  • колишнього охоронця Олексія Дюміна.

А прихильники теорії заговору попереджають, що після смерті путіна, про це не оголосять, а росією продовжить керувати його двійник.

Атака клонів: скільки двійників у путіна
«Мудак, гнида і педофіл». Оприлюднено список слів, якими росіянам заборонено називати путіна в інтернеті