ту-95

Зранку 10 лютого росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Пуски крилатих ракет здійснили стратегічні ракетоносці Ту-95 МС та кораблі у Чорному морі.

Перед цим вночі окупанти атакували Україну «шахедами», крилатими ракетами «Калібр» та з систем «С-300». Вибухи зафіксували у чотирьох областях.

ОНОВЛЕНО

Внаслідок масованого ракетного обстрілу та атаки дронами пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури у шести областях.

«На жаль, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах», — повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Найскладніша ситуація зараз у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

 

Київ 

Над Києвом сили ППО збили десять ракет, повідомили в КМВА. Уламками ракети у Голосіївському районі пошкоджено два автомобілі, будинок та електромережі Постраждалих немає.

Київська область

В ОВА повідомляють про роботу ППО.

Полтавська область

Голова ОВА Дмитро Лунін повідомив про роботу ППО.

Запорізька область

У Запоріжжі зафіксована два прильоти, повідоми секретар міськради Анатолій Куртєв.

Дніпропетровська область

У Криворізькому районі сили ППО збили 4 ракети, 3 з них — у межах міста. Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що уламки ракет впали у приватному секторі. 

Миколаївська область

Голова ОВА Віталій Кім повідомляє про проліт ракет над областю. ЗМІ пишуть про роботу ППО.

Харківська область

Мер Ігор Терехов повідомив, що біля 10-ї години ранку ворог завдав удар по критичній інфраструктурі Харкова. Сьогодня можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами.

Голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що внаслідок ракетного удару по Харківському району близько 10:30  постраждали 8 людей. Двоє з них у важкому стані. 

Одеська область

Голова ОВА Максим Марченко повідомив, що над областю збили 13 ракет.

Львівська область

Голова ОВА Максим Козицький розповів про роботу ППО. Потім він попередив про можливі перебої в електропостачанні.

У Золочівському районі, неподалік села Кізлів, ракета окупантів впала біля автобусної зупинки. Не зірвалася. Надзвичайники працюють над її знешкодженням. За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих нема.

У самому Львові, за даними мера Андрія Садового, прильотів не було.

Хмельницька область

ЗМІ пишуть про сильні вибухи у Хмельницькому. Мер Олександр Симчишин попередив про можливі перебої з електроенергією та іншими комунальними послугами. 

Сергій Гамалій, голова ОВА, повідомив, що в області уражено критичну інфраструктуру. Внаслідок цього частина Хмельницького залишилася без світла, можливі проблеми із водопостачанням.

Івано-Франківська область

Голова ОВА Світлана Онищук розповіла про роботу ППО в області.

Вінницька область

Суспільне пише про звуки вибухів у Вінниці. Мер Сергій Моргунов уточнив, що спрацювала ППО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити 

Онлайн-карта повітряної тривоги по всій Україні у реальному часі