дим після ракетного удару
Telegram / ANDRII NEBYTOV

У суботу, 22 жовтня, росіяни завдали чергового масованого удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінкою Укренерго, масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. 

Зокрема про вибухи повідомив голова Хмельницької ОВА. В обласному центрі зникла електрика, а незабаром зникне і вода.

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що під час першої повітряної тривоги ворог завдав удару по об’єктам енергетичної інфраструктури, за попередніми даними, у Луцьку та Ковелі. В обласному центрі від ударної хвилі та уламків ракети пошкоджено приватне житло. Одна людина була травмована. Під час другої повітряної тривоги росія знову атакувала об’єкт енергетичної інфраструктури. Попередньо, ніхто не постраждав.

Про влучання заявив і очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль. У частині районів області тимчасово зникало світло.

Одеська адміністрація повідомляє про два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області, через що у частині населених пунктів нема світла.

Кіровогорадська ОВА пише про ракетні удари по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах. Підприємства та населення області просять скоротити споживання електроенергії.

В ОК «Південь» повідомили, що зранку ворог атакував об'єкти критичної інфраструктури крилатими ракетами «Калібр». 5 ракет збили, але інші уразили по одному в Одеській та Кіровоградський областях, та два у Миколаївській. В Миколаївській ОВА інформацію про ракетні удари поки не коментували.

На Київщині працювло  ППО, про це ж повідомляє очільник Львівської ОВА. Голова поліції Київщини заявив, що одна зі збитих ракет впала на територію лісового масиву. 

У Чернівецькій області над Дністровським районом літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро. Пошкоджень об’єктів та будинків немає.

Вночі ворог завдав двох ракетних ударів по селу на Запоріжжі (фото)