23 листопада росія знову завдала масованого ракетного удару по Україні. По всій країні припинилось постачання електроенергії та водопостачання.

Оновлення від 17:20. Військові повідомили, що загалом окупанти випустили близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». 51 ракету знищено силами протиповітряної оборони. Пуски здійснювали із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря.

Київ. Мер Віталій Кличко повідомив про ракетний удар по об'єкту інфраструктури. Потім він додав, про ще кілька влучань. На місце виїхали медики та рятувальники. Після ракетного обстрілу компанія ДТЕК повідомила про застосування екстрених відключень світла.

Одна з ракет влучила у двоповерховий будинок. Станом на 15:20 три людини загинули, ще кілька отримали поранення.

Також через обстріли в усьому Києві призупинене постачання води.

Рух кільцевої електрички у столиці тимчасово призупинено.

Ввечері мер міста Віталій Кличко повідомив подробиці ракетного удару по столиці.

«За інформацією військових, на місто Київ летіла 31 ракета — 21 ракета була збита. Декілька втручань в об'єкти критичної інфраструктури. Частина міста знеструмлена. Відсутнє водопостачання, працівники Київводоканалу та Київенерго працюють, щоб відновити. У нас 11 людей були поранені, 10 людей  госпіталізовані, з них одна дитина», — поінформував Кличко.

Київська область. Голова ОВА Олексій Кулеба повідомив, що в області маємо влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних об‘єктах. Заступник голови ОП Кирило Тимошенко повідомив, що ракета влучила у житловий будинок у Вишгроді.

Стианом на 16:00 Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання.

«Декілька прильотів в об’єкти критичної інфраструктури. Також маємо влучання в багатоповерхівки у Вишгороді та приватний сектор у Чабанах. Більше 20 постраждалих, яким вже надається вся необхідна допомога. На жаль, один загиблий», — повідомили в Київській ОВА.

Харків. Зупинено весь електротранспорт, людей евакуюють із метрополітену. На маршрути електричного наземного транспорту виведено додаткові автобуси.

Вінницька область. Голова ОВА Сергій Борзов повідомив, що росія завдає ракетні удари по об'єктам критичної інфраструктури.

Львівська область. Два ракетних удари по електропідстанції у Львівській області. Яворівський, Львівський та Червоноградський райони без електроенергії.

За словами мера Львова Андрія Садового, в усьому місті також зникло світло.

Одеська область також без світла, повідомляє голова ОВА Максим Марченко.

Про проблеми з електропостачанням повідомляють і в інших областях, а також у деяких районах Молдови.

Також Укрзалізниця повідомляє про знеструмлення діляно ку столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Відправлення поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози.

Енергоблоки Хмельницької та Рівненської АЕС також відключені від енергосистеми через російські обстріли — попередньо, спрацювала автоматика.

Раніше 23 листопада Європарламент визнав росію державою-терористом.

Як підготуватись до зими: якими речами та приладами варто запастись українцям