ракетний обстріл

16 грудня ворог знову атакував українські міста й інфраструктуру ракетами, низка вибухів пролунала у різних областях.

Щонайменше три вибухи пролунали у Києві, що підтвердив Віталій Кличко. Їх чули у Дніпровському, Деснянському та Голосіївському районах. Також над столицею працює ППО. Внаслідок атаки в Києві до кінця доби призупинили рух метро.

Водночас окупанти атакували Харківщину 10-ма ракетами. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури в Чугуївському районі, минулось без постраждалих. Мер Харкова також повідомляв про вибухи, місто повністю знеструмлене.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, у свою чергу, заявив про влучання у Кривому Розі. Ракета вдарила по житловому будинку, двоє людей загинули. Щонайменше п’ятеро поранені, серед них двоє дітей.

Секретар Запорізької міської ради повідомив, що по місту завдано вже близько 12 ракетних ударів. Наслідки поки не відомі.

Про роботу ППО повідомляють на Київщині, Вінниччині, Тернопільщині, Миколаївщині, Житомирщині і Полтавщині.

Оновлено о 15:00. За попередніми даними, сьогодні вранці з районів  Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П).  Силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних Військ знищено 60 ворожих ракет, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Стало відомо, що російські ракети пошкодили дев'ять об'єктів генерації електроенергії.

Укренерго оголосило надзвичайну ситуацію у сфері енергетики, оскільки внаслідок ракетних ударів відбулася втрата понад 50% споживання об’єднаної енергосистеми країни.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 грудня