Держдума рф

У Москві пригрозили висунути Україні більш жорсткі умови «по термінах і по суті» в разі відновлення перемовин щодо війни.

Про це заявив депутат Держдуми Леонід Слуцький, який також обіймає посаду голови комітету з міжнародних справ, повідомляє «Интерфакс».

«Сьогодні умови з нашого боку будуть абсолютно іншими, більш жорсткими», — сказав він і додав, що в першу чергу це стосується так званих «демілітаризації» та «денацифікації».

Слуцький також заявив, що раніше Україна «уникала» питання визнання «незалежності» псевдоутворень на території Луганської та Донецької областей, пропонуючи «неприйнятні» для рф варіанти. Однак росія не планує полишати цю тему.

Київ тим часом не дає приводів думати, що готовий на будь-які поступки щодо своїх територій. Україна вже розірвала дипломатичні відносини з усіма країнами, які визнали «незалежність днр та лнр».

Переговори рф та України на паузі з травня. Країни ведуть перемовини лише щодо розблокування українських портів. У Туреччині наразі заявляють про певну попередню згоду в цьому питанні.

До кінця цього року на полі бою відбудуться серйозні зміни на користь України — Резніков