Колонка
генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД)
генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД)

Сила-силенна заторів і дрібних аварій в Києві, на жаль, виникає не лише через снігопади та ожеледицю.

Головна причина — стиль водіння багатьох автовласників. Ми любимо повторювати, що Україна — це Європа, але нам до Європи ще далеко. Коли наші водії перетинають кордон ЄС, вони відразу стають європейськими, поводять себе як всі. Якщо їх зупиняє поліція, вони чемно тримають руки на кермі, а не тицяють камерою в обличчя поліціянту і не кричать: «Причина зупинки?!». Адже розуміють, що швиденько опиняться у кайданках на бруківці чи й за ґратами. А в Україні вони вважають, що можна робити все що завгодно. Можна їздити по узбіччях, паркуватися на газонах...

Проїдьте по Великій Житомирській — смуга громадського транспорту всипана припаркованими автівками. Автівки на аварійках іноді стоять і у другому ряду! Як результат — для проїзду залишаються лише дві смуги з чотирьох.

Навіть деякі народні депутати, як ми нещодавно бачили, вважають за нормальне нахамити поліції.

У Німеччині, якщо водій порушив ПДР, інші водії вважають обов’язком відразу повідомити номер цього автомобіля в поліцію. Бо якщо водій порушує, — він неадекватний і загрожує безпеці власній і інших людей. А у нас вважають, що коли людина повідомила про порушення, то це «стукач».

Коли десь у Німеччині виникає корок, машини проїздять його строго по черзі. А в нас же деякі хитруни починають «обходити» затор по узбіччю — і таким чином роблять його ще більшим.

Єдина реальна можливість щось з цим зробити — карати водіїв, винних у порушенні ПДР. Неправильно припарковані машини прибирати евакуаторами. Штрафувати «непальцемроблених», що намагаються об'їжджати затори.

У тій же Німеччині, якщо водій порушив ПДР, інші водії вважають обов’язком відразу повідомити номер цього автомобіля в поліцію. Бо якщо водій порушує, — він неадекватний і загрожує безпеці власній і інших людей. А у нас вважають, що коли людина повідомила про порушення, то це «стукач».

У нас видають книжки на кшталт: «як обманути поліціянта і уникнути штрафу», за які у Німеччині просто б карали. Все це наша «зонівська» психологія, пісні по радіо про «фраєра ліхого», який десь у нижньому Тагілі заколов «мента».

Взагалі, у нашому суспільстві поширений і популярний «зонівський» менталітет. Мовляв, «ментів» треба бити! У нас видають книжки на кшталт: «як обманути поліціянта і уникнути штрафу», за які у Німеччині просто б карали.

Все це наша «зонівська» психологія, пісні по радіо про «фраєра ліхого», який десь у нижньому Тагілі заколов «мента».

Треба виховувати пошану до правоохоронних органів! Але на зміну міліції в поліцію прийшли «хлопчики», у яких батьки живуть на західному кордоні, де люди возять цигарки і горілку в Польщу контрабандою. Немає пошани до закону у країні, де 90% людей не платять податки зі своїх доходів.

Більш за те, попередня влада ліквідувала дорожню поліцію. А ось у американців і німців дорожня поліція є. І саме вона вирішує проблему заторів, дає команду евакуювати неправильно припарковані автомобілі, виписує штрафи.

Раніше ДАІ могла зупинити і перевірити водійське посвідчення. Зараз же ніхто не має права цього робити, поки водій не порушить правила чи не потрапить в аварію. Безліч людей їде, просто не вміючи їздити, інколи — навіть не маючи прав. А погані погодні умови лише загострюють ситуацію. Тож треба повертати ДАІ і відновлювати порядок на дорогах. Інших варіантів подолати хаос немає!

Керувати автівкою по-шведськи
З пробігом і з-за кордону
Новий закон «Про ОСЦПВ». Що зміниться для автомобілістів