«Це авто народного депутата!». ЗМІ опублікували відео з нардепом-«слугою», який хамить поліції 
УНІАН

ЗМІ опублікували відео річної давнини, на якому Микола Галушко, народний депутат від «Слуги народу», хамить поліцейським, що зупинили його автомобіль за порушення правил.

Видання «Українська правда» повідомляє, що отримало запис від правоохоронців.

Інцидент стався 18 грудня 2020 року. Авто Галушка зупинили в Києві за перетин подвійної смуги. Самого нардепа в машині не було, там перебував його водій.

Однак депутат невдовзі приїхав «рятувати» свого працівника та нецензурною лайкою пояснював правоохоронцям, що вони нібито не мали права спиняти авто народного депутата.

Поліцейські заявили, що Галушко не має дипломатичного імунітету, а його автомобіль нічим від інших не відрізняється. У відповідь нардеп почав матюкатися та називав правоохоронців «хворими на голову».

Коли поліцейський зауважив, що на автомобілі не написано, що він належить депутату парламенту, Галушко заперечив: «У нас поліцейські — дебіли, тому що вони не вміють користуватися базами даних».

Реакція «Слуги народу» на інцидент з Галушком

Юлія Палійчук, речниця партії «Слуга народу», написала в Telegram, що політсила засуджує дії народного депутата Миколи Галушка і вважає його поведінку у спілкуванні з поліцейськими «неприйнятною для будь-якого громадянина».

Також у фракції стверджують, що це відео було «предметом шантажу нардепа з боку тодішнього керівника МВС» (у 2020 році це був Арсен Аваков).

«За словами депутата, поява цього відео в публічному просторі пов’язана з його позицією під час голосування за відставку керівника МВС, яке відбулося 15 липня. А з’явилося воно саме зараз, бо дата запису з камери минулого року збігається з нинішнім періодом року», — пише Юлія Палійчук.

У партії, однак, наголошують, що це не виправдовує вчинок нардепа, і його поведінку розглянуть на етичному комітеті партії.

Нещодавно скандалами з поліцією відзначився Олександр Гогілашвілі, ексзаступник міністра внутрішніх справ. 11 грудня на YouTub-каналі «Остання Крапля» оприлюднили відео, де Гогілашвілі влаштував скандал на одному з блокпостів у Донецькій області.

Згодом ЗМІ опублікували ще одне відео, де фігурує Гогілашвілі, який хамить поліцейським, що зупинили його авто. Врешті-решт чиновника звільнили з його посади.

На Чернігівщині депутат насмерть збив людину та намагався втекти з місця аварії (фото)