Бомбардувальник Ту-160
Бомбардувальник Ту-160

Вдень 19 жовтня, близько 12:00, росія завдала ракетного удару по Україні. Як повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ, з північно-східного напрямку ворожі бомбардувальники-ракетоносці Ту- 95 та Ту-160 випустили шість крилатих ракет Х-101/Х-555.

Чотири з них вдалося знищити. Одну збив винищувач, ще одну — зенітно-ракетний підрозділ у зоні відповідальності Повітряне командування «Центр» та дві — сили ППО Сухопутних військ на Чернігівщині.

Водночас ворожі ракети змогли уразити об'єкти енергетичної інфраструктури у Вінницькій та Івано-Франківській областях. В останній удар прийшовся по Бурштинський ТЕС. Внаслідок обстрілу виникла пожежа, однак ніхто не постраждав. До вечора пожежу ліквідували.

Пізніше ворог атакував Україну дронами-камікадзе «Shahed-136» з північного напрямку, зокрема з території Білорусі. Станом на 15:30 повідомили, що десять з них знищили сили ППО Повітряного командування «Центр».

Проте один «шахед» завдав удару по Чернігову. Внаслідок вибуху поранення отримали троє осіб, двоє з них перебувають у важкому стані.

Також сили ППО збили кілька ворожих ракет і дронів над Києвом. За повідомленнями свідків, безпілотники були помічені в районі київської дамби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Вінниччині затримали чотирьох мешканців, які поширили відео із наслідками атаки дронів