Після удару по аеродрому біля селища Новофедорівка в Криму було знищено понад дев’ять російських літаків.

Про це повідомили у Повітряних силах Збройних сил України.

«Супутникові знімки українського військового аеродрому Саки у Криму. До та після «позаштатної ситуації». Як бачимо, там не дев'ять, а набагато більше демілітаризованих російських літаків», — йдеться у повідомленні командування.

За даними Oryx, на аеродромі Саки знищено не менше чотирьох літаків Су-30СМ, шість ударно-тактичних літаків-розвідників Су-24М/МР (п'ять знищені, один пошкоджений).

Знімки з аеродрому в окупованому Криму

Знімки з аеродрому в окупованому Криму

Знімки з аеродрому в окупованому Криму

Знімки з аеродрому в окупованому Криму

Нагадаємо, 9 серпня, в окупованому Криму пролунали кілька потужних вибухів на військовому аеродромі росіян у Новофедорівці в Сакському районі. Стовпи диму від них видно було як на суші, так і у морі.

У міноборони рф заявили, що в районі аеродрому на майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. І запевнили, що внаслідок вибуху ніхто не постраждав, а авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

У Міноборони України повідомили, що не можуть встановити причину пожежі на території аеродрому, але нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

До слова, аеродром, на якому спалахнула пожежа після вибуху — один з ключових для російської авіації у війні проти України. За даними «Радіо Свобода», там базується 43 винищувальний авіаційний полк рф, літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Вибухи на військовому аеродромі в Криму: що сталось, реакція України і соцмереж