сини путіна

Вже багато років кремлівський диктатор володимир путін тримає у суворій таємниці життя своїх дочок — Катерини Тихонової та Марії Воронцової. Публічно він називає їх «якимись жінками».

Втім виявляється, що у путіна є ще одна таємниця, яку він ретельно оберігає — двоє неповнолітніх синів від гімнастки Аліни Кабаєвої. 

Журналісти центру «Досьє» провели розслідування і розповіли, де та в яких умовах живуть найзасекречені діти росії.

Сини путіна і Кабаєвої: що про них відомо

За даними розлідувачів, старший син путіна Іван народився 2015 року, а Володимир — 2019 року. Перша дитина з'явилася на світ у швейцарській клініці в Лугано, а друга вже у росії, але під наглядом тієї ж самої лікарки зі Швейцарії, яка вела і першу вагітність Аліни Кабаєвої. Центр «Досье» запевняє, що джерело, від якого вони дізналися про життя синів путіна, перевірене і працює у його резиденціях.

Частину дитинства хлопчики разом із Аліною Кабаєвою провели на віддаленій віллі у Швейцарії. А у 2022 році, після повномасштабного вторгнення росіян в Україну, Аліна Кабаєва та її діти повернулися в росію і зрідка з'являються на публіці. Офіційно цих дітей ніколи не називали синами путіна.

путін і кабаєва

Найзасекречені діти росії

За даними розслідувачів, Іван і Володимир (молодший) живуть у резиденції на Валдаї. Вони не відвідують шкіл і дитячих садочків. Поруч з ними постійно перебувають гувернери, няні та тренери. Подорожують вони тільки на яхтах, літаках і бронепоїздах, що належать путіну. Поруч із дітьми завжди перебувають охоронці з числа офіцерів служби безпеки президента, а їхній побут забезпечують компанії друзів лідера рф.

Дітей путіна не можна знайти у державних базах даних, адже з дитинства вони мають документи прикриття — такі роблять для розвідників і людей під державним захистом, а дати їхнього народження знають лише найближчі родичі.

Де і як навчаються діти путіна

У резиденції на Валдаї діти путіна живуть у головному будинку разом із батьками, гувернери і тренери — в окремих будівлях. Під заняття відведені інші будівлі поблизу. За хлопчиками закріплені окремі машини з водіями — вчителі та прислуга пересуваються на інших автомобілях. Частині співробітників заборонено ходити територією резиденції, всі пересування — лише транспортом. 

За даними «Досье», хлопців привозять до вчителів та нянь о 8–9 годині ранку, всі разом снідають. Після сніданку — заняття по 30-45 хвилин, потім ігри.

Сини путіна мають велику колекцію конструкторів Lego та iPad — не лише для ігор, а й для занять по відеозв'язку. Опівдні діти їдять, потім денний сон, а після пробудження — заняття та спорт. Після 8-ї вечора дітей забирають водії, і хлопчики майже відразу вирушають спати.

Вже з дитинства сини путіна, як і сам батько, мають особистих кухарів, які готують їм окремі страви. Також вони мають особисті горнятка і п'ють лише з них.

Педагогічний персонал не спілкується безпосередньо з батьками дітей, а приймає розпорядження від помічників сім'ї. Гувернери отримують повідомлення від Олесі Федіної, яка видає себе за матір Івана та Володимира. Але насправді вона — двоюрідна сестра Кабаєвої.

Вчителів для спадкоємців путіна шукають через сайт агентства English Nanny — оголошення можна знайти у відкритому доступі, хоча в них, звісно, не названі імена тих, з ким доведеться працювати.

Після вторгнення в Україну роботодавці стали надавати перевагу вчителям англійської з ПАР, яку російська влада вважає «дружньою країною». За умовами роботодавця, педагогам заборонено залишати територію резиденції. В оголошенні зазначено, що сім'я «живе в ізоляції». Педагогам пропонують зарплату у €7700 на місяць.

Але попри таку високу зарплату, плинність кадрів серед педагогічного персоналу дуже висока. Це пов'язано з тим, що порозумітися з сім'єю не так просто, каже джерело з обслуговуючого персоналу. Крім того, ринок іноземців, готових працювати в росії, особливо після початку повномасштабної війни, не такий великий, і багато хто не хоче працювати в умовах суворої ізоляції.

Старший син путіна Іван любить мультики Disney і грається, прикидаючись їхніми героями, що дуже дратує його батька. Сам путін любить грати з сином у хокей — для цього на Валдаї побудували хокейний майданчик. Тренування проходять і без путіна, тоді до команди беруть когось із персоналу. Але якщо заплановано гру за участю президента рф, то на лід виходять лише батько, Іван та співробітники ФСО. Іноді подивитися на матч приходить Кабаєва, але вона уникає прислуги та стежить за грою із окремої ложі, прихованої за непрозорим склом.

Колишня гімнастка віддає перевагу водному відпочинку: вона любить кататися з дітьми на яхтах. Подорожує «царська» сім'я маленькою флотилією з трьох суден, у найменшому з них живе обслуга.

Батьки припускають, що діти підуть стопами матері і стануть професійними спортсменами. Тому майже у кожній резиденції є спорткомплекс із залом для гімнастики та басейном. З дітьми займаються персональні тренери з плавання та зі спортивної гімнастики. Зокрема, старшого сина тренує колишній член збірної з гімнастики.

Джерело «Досье» стверджує, що до синів путін ставиться навіть трепетніше, ніж колись до доньок. Крім того, з хлопчиками не ризикує сперечатися ніхто з обслуговуючого персоналу, тому вони ростуть, розуміючи, що вони — виняткові. Будь-яка їхня забаганка виконується, а резиденцію, в якій вони живуть, сприймають як власні володіння.

Журналісти показали резиденцію путіна, де він живе з Кабаєвою (фото, відео)