володимир путін сім'я

Президенту рф володимиру путіну, як людині брехливій, з численними гріхами і грішками, є багато чого тримати в таємниці. Від палаців до власних дітей.

І з нащадками кремлівського правителя справа не просто в бажанні зберегти їхню приватність чи в міркуваннях безпеки. Журналістські розслідування вказують, що у путіна окрім «офіційних» є ще таємні діти, зв’язок з якими колишній агент КДБ всіляко приховує.

«Я завжди погано ставився до тих, хто з якимсь грипозним носом і зі своїми еротичними фантазіями лізе в чуже життя», — говорив путін під час пресконференції 2008 року.

путін з дитиною

Сьогодні достеменно відомо про двох доньок диктатора від першого шлюбу з Людмилою Шкрєбньовою (зараз — Очеретною) — Катерину Тихонову та Марію Воронцову. Однак численні розслідування журналістів підтверджують, що це далеко не всі нащадки путіна. Зокрема відомо про його дітей від гімнастки Аліни Кабаєвої.

Chas News зібрав результати багаторічних спроб розслідувачів дізнатися, хто ж такі діти кремлівського диктатора, де вони живуть та чим займаються.

Марія Воронцова

донька путіна Марія Воронцова

Про життя та діяльність старшої доньки володимира путіна також відомо здебільшого із журналістських розслідувань.

Марія Воронцова народилася у Санкт-Петербурзі 28 квітня 1985 року. Закінчила медичний факультет Московського університету та біологічний факультет Санкт-Петербурзького університету за спеціальністю ендокринологія і є кандидатом медичних наук.

У 2008 році Воронцова вступила в шлюб з бізнесменом російського походження Йорітом Фаассеном, який займав посаду директора з розвитку бізнесу «Газпрому». Мешкала сім’я у Воорсхотені в Нідерландах та мала принаймні одну дитину. Віолончеліст Сергій Ролдугін — хрещений батько Марії — якось сказав в інтерв'ю, що в 2012 році у неї народився син.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну нідерландське видання зв’язалося з Фаассеном. І він заперечив, що був у шлюбі з Воронцовою. Деякі російські ЗМІ повідомляли, що жінка справді розлучилася зі своїм першим чоловіком та у 2016 році зійшлася із росіянином Євгеном Нагорним, який отримав посаду в газовій компанії «Новатек».

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у передмісті Амстердама місцеві мешканці залишили послання для доньки путіна.

«Менш ніж за дві тисячі кілометрів від твоєї мирної ділянки є вільна країна, яку знищує твій батько. Достукатися до нього неможливо, зупинити його не зможе навіть кат, але батьки та діти — це інша історія», — написали місцеві на плакаті та встановили його поряд з українським прапором.

Жителі Нідерландів не вперше звертають увагу на перебування Воронцової в їхній країні. Коли росія збила пасажирський лайнер МН-17 у небі над Україною в 2014 році, мери багатьох міст вимагали депортувати доньку кремлівського диктатора.

Цікавий факт. Жителі Воорсхотена розповіли журналістам, що путін якось відвідував свою доньку та онука в Нідерландах. За словами члена міської ради, президент рф заходив до відділу кави та чаю у супермаркеті.

Катерина Тихонова

донька путіна Катерина Тихонова

Друга донька володимира путіна народилася 31 серпня 1986 року у Дрездені. Видання The New York Times пише про Катерину Тихонову, як про дитину, яка має найбільше стосунку до оточення свого батька.

В інтерв'ю 2011 року сам путін розповідав, що його донька навчалася в Санкт-Петербурзькому університеті на сходознавстві.

Катерина очолює науково-дослідний інститут «Іннопрактика», частково фінансований кампанією «Роснєфть». Він працює із штучним інтелектом та інтелектуальними системами та має стосунок до російського уряду та оборонної промисловості. Агентство Reuters писало, що членами правління інституту були довірені особи російського президента та колишні співробітники КДБ.

В лютому 2013 року Катерина Тихонова одружилася з Кирилом Шамаловим, сином Миколи Шамалова, близького соратника Путіна. Пара побралася в Нідерландах, згодом Шамалов придбав в олігарха Геннадія Тимченка частку у російській нафтовій компанії «Сибур» на $3 млрд. Також пара купила віллу на березі моря у французькому Біарріці.

У 2018 році Bloomberg  повідомив про розлучення подружжя. Недавнє розслідування німецької газети Der Spiegel стверджує, що Катерина Тихонова уже кілька років зустрічається з артистом балету з Мюнхена 52-річним Ігорем Зеленським та навіть народила від нього доньку.

Цікавий факт. Катерина є великою фанаткою танців, зокрема, акробатичного рок-н-ролу. Вона сама тривалий час займалася ними та навіть брала участь у конкурсах. На чемпіонаті світу з акробатичного рок-н-ролу в 2013 році Тихонова посіла п’яте місце.

Катерина Тихонова танцює

У 2022 році проти двох офіційних дітей путіна США запровадили санкції. Їх назвали членами сім’ї підсанкційної особи — тобто самого російського президента — та заявили, що вони допомагали російській оборонній промисловості.

Єлизавета Кривоногих — ймовірна таємна дитина путіна

донька путіна Єлизавета Кривоногих

Також російські та західні ЗМІ називають дитиною путіна Єлизавету Володимирівну Кривоногих (Луїзу Розову), яка народилася у 2003 році.

Матір 19-річної дівчини — Світлана Кривоногих — колись була прибиральницею в Петербурзі. Однак документи офшорних фінансових фірм, також відомі, як Pandora Papers, показали, що зараз вона володіє офшором на Британських Віргінських островах і квартирою біля моря в Монако вартістю €3,6 млн. Статки Світлани оцінюють в €100 млн, вона є акціонером банку «Росія».

Єлизавета Кривоногих підігрівала чутки про свій зв'язок із путіним та завдяки цьому отримала тисячі підписників у соцмережах. Дівчина дала кілька інтерв'ю, в яких визнавала свою схожість із президентом рф та заявила, що за можливості поставила б йому єдине питання: «Чому?».

Цікавий факт. 19-річну Кривоногих ЗМІ називають улюбленою дитиною путіна. Після вторгнення росії в Україну 24 лютого вона отримала сотні гнівних коментарів та була змушена видалити профіль в Instagram.

Діти володимира путіна від Аліни Кабаєвої

володимир Путін та Аліна Кабаєва

Хоча офіційно у російського президента є всього дві доньки від офіційного шлюбу, ще з 2008 року у російських та міжнародних ЗМІ з’являється інформація про стосунки путіна із колишньою гімнасткою Аліною Кабаєвою та наявність у них спільних дітей.

У 2008 році газета «Московський кореспондент» написала, що путін зробив пропозицію Кабаєвій. Хоча тоді він ще був офіційно одружений. Путін таку інформацію заперечив, а за кілька днів газету закрили.

Видання WSJ пише, що у 2015 році Кабаєва народила від російського президента дитину у Швейцарії. У Кремлі це також заперечували. У 2019 році Кабаєва нібито народила ще двох близнюків у Москві. Про дітей Кабаєвої відомо мало, окрім того, що вони із матір'ю мешкають у Швейцарії.

Цікавий факт. Ймовірна коханка путіна керує компанією National Media Group, яка володіє частками майже всіх основних російських пропагандистських ЗМІ. Після 24 лютого 2022 року Канада та Велика Британія запровадили санкції проти Аліни Кабаєвої.

Аліна Кабаєва та три Путіни: Британія ввела санкції проти ще 12 росіян