«Межигір’я» відпочиває. Навальний випустив розслідування про палац Путіна (фото, відео)
navalny.com

Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про палац президента Володимира Путіна біля Геленджика. Житловий комлекс голови РФ коштує приблизно 100 млрд руб.

Про це Навальний повідомив в YouTube.  

На території комплексу знаходиться порт, власна охорона, церква,  пропускний режим, безпольотна зона, а також власний прикордонний пункт.

Палац будувався і утримується за рахунок державних компаній РФ — «Роснефть» і «Транснефть». Їх очолюють сподвижники очільника Кремля — Ігор Сєчін та Микола Токарев.  

Житловий комлекс голови РФ коштує приблизно 100 млрд руб. / navalny.com

Прилегла територія до ділянки площею 7 тис. га належить ФСБ. У вересні 2020-го її передали в оренду до 2068 року фірмі, якій належить палац. 

Над палацом є офіційна безпольотна зона. Один з підрядників анонімно надіслав ФБК архітектурний план об'єкта.  Стало відомо, що палац складається з цокольного і ще двох поверхів.

Палац складається з цокольного і ще двох поверхів / navalny.com

На цокольному поверсі знаходяться спа-зона, масажний, косметологічний кабінет, спа-капсула, перукарня, є величезний басейн, сауни, хамами, купелі і чаші для купання.

На першому поверсі є «читальня» і «музична вітальня». На другому поверсі — чимало гостьових спалень, а також головна. Вона належить господарам. Є й зимовий сад і кілька кімнат для відпочинку.

Театр, казино, кальянна, гримерка також знаходяться у будівлі. На території палацу ростуть й майже 300 га виноградників в чотирьох різних місцях.

Chas News повідомляв, що Олексія Навального арештували на 30 діб.  

Як Ленін чи Мандела. Який Кремлю зиск від скандалу навколо повернення Навального до Москви