Третій день в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. Ведемо пряму трансляцію всього, що відбувається. 

23:14 У Харкові на вулиці Бучми у житловий будинок прилетів снаряд

 Харків бойові дії

 



22:39 Росіяни пригнали в Україну найпотужнішу вогнеметнy систему у світі. Це термобарична пускова установка вакуумних бомб ТОС-1 «Солнцепёк». Її помітили у місті Токмак Запорізької області. ТОС-1 використовують для руйнування будівель і споруд вакуумним вибухом. На корпусі установки літера Z. 

ТОС-1 «Солнцепёк»
 

22:20 США передадуть Україні  ПЗРК Stinger у рамках надання нової військової допомоги на  $350 млн. Кількість ракетних комплексів поки не називають.


19:15 Укрзалізниця зруйнувала усі залізничні переходи із Росією та припинила диспетчерський зв'язок. Це зробили, аби припинити підвезення російських танків та іншої техніки на територію України залізницею. Про це відомство повідомляє у Telegram

18:34
Канцлер Німеччини Олаф Шольц дозволив країнам-партнерам постачати зброю німецького виробництва в Україну.

Водночас прем'єр міністр Бельгії Александр де Кро заявив, що Бельгія поставить Україні 2000 кулеметів та 3800 тонн палива для підтримки армії.

Словаччина поставить Україні 12000 мін калібру120-мм, 10000 тонн пального, 2400 тонн авіаційного гасу, два комплекси розмінування Bozena


18:26 Twitter забанив Росію. Соцмережа заборонила створювати акаунти з території Росії. Про це повідомляє у Telegram Михайло Федоров — міністр цифрової трансформації України. 

18:09 Сухопутні сили ЗСУ виклали у Facebook інструкцію, як цивільні можуть ускладнити просування російських окупантів. Військові просять валити дерева перед ворожими колонами із паливом та забезпеченням, підпалювати ліси, де зупинилися ворожі колони (але якщо є точна інформація, що це окупанти), створювати рови довкола міст і сіл за допомогою ескалаторів, знімати таблички із будинків та всіляко дезінформувати ворога. При наближенні ворога - палити солому, шини тощо задля дезорієнтування ворога. 

18:05 чеченські біженці із різних країн Європи зібралися у Бельгії і вирішили відправити добровольців в Україну для участі у війні проти Росії. 

17:53 українські військові із зенітки збили російський винищувач СУ-30 СМ.

17:50 Харківський міський перинатальний центр потрубеє допомоги. Дитяча реанімація і ще одне відділення дві доби перебувають у підвалі. Потрібні підгузки, сервертки, дитяче харчування та інші речі для немовлят.  Телефон для зв'язку - 0966249870, Ольга Павлівна.  

17.05 У Міненерго просять звертати увагу на мітки, наліпки та маячки на газопроводах. У міністерство надходять чисельні повідомлення про розміщення таких знаків. Мітки треба замазувати, чи заліплювати чимось. Також наголошують, що всі працівники газорозподільних компаній вдягнені в уніформу і мають при собі посвідчення. 

16.40 Анжей Дуда, президент Польщі, підтримав ініціативу Володимира Зеленського про вступ України до ЄС. Він зазначив, що Україні потрібно вже зараз надати статус кандидата і одразу після цього починати переговори про вступ до ЄС. 

16:23  УВАГА! КМДА уточнює: Комендантська година у Києві діятиме відсьогодні (суботи) з 17:00 до 8:00 28 лютого (понеділка).

16:15 У Чорному морі російський корабель збив російський військовий літак.

16:10 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до жінок Росії:

"Матери, жёны, дочери русских солдат! Заберите своих мужчин домой. Они пришли на чужую землю убивать невинных людей, разрушать наши дома. Ваша власть врет. Народ Украины встречает их с оружием, а не цветами. Требуйте от власти остановить захватническую войну,спасите своих близких!".

16.03 Розпочалася підготовка до відключення Росії від системи міжбанківських платежів SWIFT. Про це заявив Дмитро Кулеба, голова МЗС. Це надзвичайно ускладнить розрахунки російських компаній з іноземними контрагентами и викличе глибоке падіння російської економіки. 

15.56 Укравтодор на всіх дорогах демонтує дорожні знаки. Це ускладнить пересування ворожої техніки. Окупанти зазвичай не орієнтуються на місцевості. Держкомпанія просить всіх допомогти з демонтажем знаків. 

15.46 Туреччина закриває Босфор для проходу російських військових кораблів. Про це заявив Володимир Зеленський

​​15:02 Угорщина не блокуватиме відключення Росії від платіжної системи SWIFT через напад на Україну.

Про це повідомив Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Польщі. Деталі за посиланням.  

14:53 Міністр Федоров не втомлюється. Тепер він звернувся до Ілона Маска, просить забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового інтернету.

 

14:45  У Донецьку окупанти роздають місцевим бойовикам і російським військовим протигази. Існує ймовірність провокації – підриву промислових ємностей з хімічними речовинами.

14:38 Зв’язок та мобільний інтернет ніхто не відключатиме, – Держспецзв’язку

14:13 Чернігів. В житловий будинок вгатили з "Граду"
В житловий будинок у Чернігові влучили з "Граду"

 

14:03 Війна триває 55 годин. За цей час:

— кількість знищених російських окупантів перевищила 3000 осіб

— понад 200 інтервентів потрапили у полон

 

 

Дорогі українці! Понад 55 годин опору. Наші захисники і захисниці повністю зруйнували плани ворога. Станом на...

Posted by Резніков Олексій on Saturday, February 26, 2022

13:43 У Києві задля більш ефективної оборони столиці та безпеки її мешканців з суботи, 26 лютого до ранку понеділка, 28 лютого, комендантська година діятиме з 17:00 до 08:00. Усі цивільні особи, що перебуватимуть на вулиці в період комендантської години, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога.

13:37 Флот агресора повідомляє про «контртерористичну операцію» в українських водах

 

 
❗️Флот агресора повідомляє про «контртерористичну операцію» в українських водах

❗️Флот агресора повідомляє про «контртерористичну операцію» в українських водах ВМС країни-агресора закрили район у північно-західній частині Чорного моря, начебто, для контртерористичної операції. «Перебування кораблів і суден в даному районі буде розцінюватися, як терористична загроза», - йдеться в повідомленні, яке російські ВМС поширюють відкритими каналами безпеки судноплавства. Варто наголосити, що на північному заході Чорного моря український, а не російський берег. Нагадаємо, що сьогодні вночі ворожий дрон атакував корабель Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятніков». Згодом безпілотник був збитий на підльоті до Чорноморська, а корабель продовжив службу. Крім цього, вранці прикордонники Ізмаїльського загону спостерігали активність ворожих дронів. Безпілотні літальні апарати агресора з висоти близько 1 км розвідували узбережжя Чорного моря та ріки Дунай. Прикордонники разом зі Збройними силами України та іншими силами безпеки і оборони продовжують боронити Україну. ☝️Наголосимо, що з початку відкритого вторгнення в Україну Росія влучила щонайменше у три цивільні судна у Чорному морі. ❗️The aggressor's fleet reports a "counter-terrorist operation" in Ukrainian waters The aggressor country's navy closed the area in the northwestern part of the Black Sea, ostensibly for a counter-terrorist operation. "The presence of ships and vessels in the area will be regarded as a terrorist threat," - said in a statement issued by the Russian Navy through open channels of security of navigation. It should be noted that in the northwest of the Black Sea is the Ukrainian, not the Russian coast. It will be recalled that last night an enemy drone attacked the ship of the Marine Guard of the State Border Guard Service of Ukraine "Hryhoriy Kuropyatnikov". The drone was later shot down on the approach to the Black Sea, and the ship continued to serve. In addition, in the morning, border guards of the Izmail detachment observed the activity of enemy drones. The aggressor's unmanned aerial vehicles explored the Black Sea coast and the Danube River from a height of about 1 km. Border guards together with the Armed Forces of Ukraine and other security and defense forces continue to defend Ukraine. It should be noted that since the beginning of the open invasion of Ukraine, Russia has hit at least three civilian ships in the Black Sea. #stoprussia

Posted by Державна прикордонна служба України on Saturday, February 26, 2022

13:28 Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров веде війну у кіберпросторі. Вже звернувся до Apple та YouTube задля покарань для жителів РФ. Тепер взявся за криптовалюту.

"
В умовах війни політичні злочинці та їх посіпаки можуть спробувати вивести свої капітали в криптоактиви. Ми будемо їх переслідувати. Всі їхні криптокапітали будуть марковані, їх цінність буде дорівнювати 0"

  

13:26 Важливо!

13:21 Шо там у москалів? Інформуємо. Дмитро Медведєв, низенький підхалим президента Путіна та любитель iPhone заявив, що у РФ може повернутись смертна кара.  

13:18 Приватбанк — красавчики! Фінустанова впроваджує кредитні канікули для фізосіб. Деталі —  на сайті банку

13:12 Зверність увагу на повідомлення CEO Chas News.Повідомляйте знайомим. Допоможемо разом!

 

Небайдужі друзі Chas News з Европи готові оплатити продукти для нужденних та медикаменти (жгути/ препарати для зупинки...

Posted by Oleh Lishchyna on Saturday, February 26, 2022

13:05 Естонія закриває повітряний простір для РФ. Про це повідомляє міністр економіки та інфраструктури Тааві Аас. Нагадаємо, що агресору вже закрили небо Болгарія, Польща і Чехія

12:25 "Бізнес — надайте допомогу киянам — продуктами харчування, водою", — мер Києва Віталій Кличко
 

12:19 "Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум",  — зазначає Володимир Зеленський

12:14 "У нас битва за Київ". Нове звернення Володимира Зеленського

12:10 СБУ спростувала інформацію мера Львова Андрія Садового про висадку російського десанту у Бродах
 

12:00 В житловому будинку по проспекту Лобоновського 6 А, існує загроза руйнування 22 – 23 поверху. Повідомляє ДСНС

 

Київ уточнена інформація↘️ Станом на 11:40 в житловому будинку по проспекту Лобоновського 6 А, підрозділами ДСНС...

Posted by ДСНС України on Saturday, February 26, 2022

11:45 Трішки новин спорту. Збірна з футболу Польщі відмовляється грати зі збірною Росії у плей-офф Чемпіонату світу. Про це повідомляє президент Польського футбольного союзу Цезарій Кулеша.Анджей Дуда, президент Польщі підтримав таке рішення та заявив "І правильно, пане президенте. З бандитами не грають!".

Нагадаємо, що РФ вже позбавили права проведення фіналу Ліги Чемпіонів та можливості участі у пісенному конкурсі Євробачення-2022

11:30 Менше ніж за добу українці перерахували на потреби нашої армії 200 млн грн
 

11:20 В районі Бродів (Львівська обл) о 9 ранку на 3 вертольотах висадився російський десант. Близько 60 людей.

Наші війська дали відсіч, повідомляє мер Львова Андрій Садовий

 

❗️❗️❗️В районі Бродів о 9 ранку на 3 вертольотах висадився російський десант. Близько 60 людей. Наші війська дали...

Posted by Андрій Садовий on Saturday, February 26, 2022


 

11:15  Російські десантні групи роблять спроби висадки на лівий берег Києва. Про це повідомляє МВС.

У відомстві повідомили, що українські військові та правоохоронці тримають під контролем всі мости, що об'єднують лівий та правий берег.

Попереджають, що відкриватимуть вогонь на ураження по цілям, що намагатимуться перетнути мости в напрямку правого берега.

11:15 За даними Міністра охорони здоров'я від рук загарбників маємо 198 загиблих, з них 3 дітей, 1115 поранених, з яких 33 дитини.

 

Обличчя війни Третю добу війни, яку розпочали російські окупанти, під обстрілами та вибухами, вирує також життя і з'...

Posted by Viktor Liashko on Friday, February 25, 2022

Головні новини станом на 11:00

10:30 Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що метро не працює та перейшло у режим укриття
 

08:15  Ракета російських агресорів потрапила у будинок по вул. Лобановського 6а (Київ). Деталі про ракетний обстріл можна прочитати за посиланням

08:00 Президент Володимир Зеленський записав ранкове відеозвернення до українців на третій день війни. «Зараз в мережі з’явилося багато фейкової інформації: немов я закликаю складати зброю нашу армію і, що йде евакуація», — повідомив президент.

Він підтвердив, що залишається в Києві і запевнив, що ніхто зброю складати не збирається.

«Наша зброя це наша правда. Наша правда в тому, що це наша земля! І ми все це будемо захищати», — запевнив президент.

06:00 Протягом ночі в Києві було неспокійно. Тривали бої в районі метро Берестейська. Ішли бої з диверсійними групами. Також, за даними очевидців та ЗМІ, українські війська на Берестейці знищили колону РФ. 

01:00 Близько опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних Сил ЗС України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ. Про це повідомляє Міноборони.

 

#stoprussia Близько опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 Повітряних...

Posted by Міністерство оборони України on Friday, February 25, 2022

 

00:30 Доба почалась з хороших новин. 26 лютого під Васильковом українські протиповітряні сили збили російський десантний літак ІЛ-76.

Про це заявив Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ. «‎Це помста за Луганськ 2014. Смерть ворогам!», — написав він. Кількість втрат ворога не повідомляється.

 

Наші Сили ППО збили ІЛ-76 з ворожим десантом в районі Василькова. Це помста за Луганськ 2014. Смерть ворогам!

Posted by Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine on Friday, February 25, 2022