Шостий день в Україні триває повномасштабне вторгнення російських військ. Ведемо пряму трансляцію всього, що відбувається.

04:12 США закриває свій повітряний простір для літаків РФ. Про це повідомив Джо Байден, президент США в ході щорічного послання «Про стан справ у країні».

20:41. Міноборони каже правду!

Київська телевежа

20:29. Ситуація навколо столиці (дані київської ОДА): найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, дорога Буча-Ірпінь-Гостомель, а також територія біля Димеру в Вишгородському районі. В усіх районах йде боротьба з диверсійними групами.

20:21. В Україну за п'ять перших днів війни повернулися 80 тис. осіб. Це переважно чоловіки.

20:18. Українці обрали правильну тактику. Мер Москви Сергій Собянін вже жаліється, що сайти ресторанів та підприємств атакують хакери, а на росіян по телефону іде «психологічна інформаційна атака» (тобто їм розповідають правду).

20:11. Ворог продовжує нищити Харків.

19:40. І ще одна важлива заява від президента під час розмови з іноземними ЗМІ: «Спочатку треба припинити бомбити людей, а потім сідати за стіл переговорів».

19:38. «Наші партнери, якщо вони не готові приймати Україну до НАТО, бо Росія не хоче України в НАТО, мають напрацювати загальні гарантії безпеки для України», — президент Володимир Зеленський у спільному інтерв'ю для Reuters та CNN. За словами президента, Джо Байден особисто сказав йому про неготовність запровадити безпілотну зону над нашою країною.

19:11. Ворог обрав нову тактику — бомбардування великих міст з великою кількістю цивільних жертв, що має спровокувати масову паніку. Так вважає радник голови ОП Михайло Подоляк.

19:08. Безбройні жителі Енергодара не пустили російські війська. За словами мера Дмитра Орлова, більше двох годин жива черга городян протяжністю в кілометр не давала колоні агресора зайти в місто. Зараз велика кількість ворожої збройної техніки розмістилася неподалік міста. 

18:55. Мінфін розмістив військові облігації на суму 8,1 млрд грн.

Військові облігації

18:51. «Навіщо 80 років повторювати «Ніколи знову», якщо, коли бомба падає на Бабин Яр, світ залишається мовчазним? Ще 5 життів втрачено. Історія повторюється», — Володимир Зеленський про обстріл київської телевежі, яка знаходиться біля пам’ятнику жертвам Бабиного Яру.

18:49. З 1 березня 2022 року Укрпошта почала відновлювати доставку міжнародних відправлень. Наразі стабільно оформлюються експортні відправлення зі Львівської, Хмельницької, Волинської, Чернівецької, Тернопільської, Івано-франківської, Рівненської і Закарпатської областей. 

18:44. Глава УГКЦ заявив про підготовку Росією авіаудару по собору «Софія Київська».

18:41. Кореспондент CNN Метью Ченс показав фото із Володимиром Зеленським в бункері.

Володимир Зеленський

18:40. Європарламент підтримав ( 637 «за», 13 «проти», 26 «утрималися») пропозицію надати Україні статус країни-кандидата на вступ в ЄС. Це дуже круте рішення, але, на жаль, носить лише рекомендаційний характер.

18:39. П'ятеро людей загинуло, ще п'ятеро — отримали поранення внаслідок обстрілу телевежі в Києві, — уточнення ДСНС.

18:19. Замголови ОП Кирил Тимошенко повідомив, що наразі вдалося відновити цифрове мовлення восьми українських телеканалів: UA Перший, Рада, 1+1, Україна, ICTV, СТБ, Інтер, Украиїа24.

18:15. Внаслідок удару по телевежі із співробітників ніхто не загинув, повідомив міністр культури Олександр Ткачено. Однак росіяни вбили мінімум чотирьох людей, які проходили в цей час поряд по вулиці.

18:05. Росія готує провокацію для виправдання введення білоруських військ, попереджає Головне управління розвідки Міністерства оборони України.  Зараз поблизу білорусько-українського кордону стоять білоруські танки (300 шт.). Колона чекає на маршруті Пінськ — Іванов — Дрогичин (приблизно 30 км від кордону).

18:00. Данілов також розповів, що Україна від доброзичливців з ФСБ отримала інформацію про загін «кадировців», направлений для вбивства Зеленського.  Їх знищили. Тепер в столиці очікують ще один такий загін.

17:50. Секретар РНБО Олексій Данилов повідомив про можливість превентивного ракетного удару по Білорусі. Таке рішення може прийняти президент. 

17:48. Важлива інформація від Держспецзвязку: «Наразі дивитися українське телебачення можна на регіональних Мультиплекс МХ-5. Просимо громадян скористатися пошуком каналів на своєму телевізорі, щоб отримати доступ до регіональних каналів».

17:44. Ще один удар по київській телевежі.

17:25. Інформація від МВС стосовно київської телевежі: «Попадання в апаратну мовника на телевежі. Якийсь час, канали не будуть працювати. Найближчим часом буде включено резервне мовлення частини каналів».

17:10. Росія завдала удару по телевежі на Дорогожичах в Києві.

17:09. Російські літаки скинули бомби на селище Бородянка під Києвом. Житлові будинки зруйновані вщент. 

16:48. Лукашенко на засіданні білоруського Радбезу показав карту з планом російського нападу на Україну. На ній дві червоні стрілки з Білорусі направлені на Київ та Житомир. Також намальований удар з моря на Одесу. А наша країна поділена на чотири частини.

лукашенко

16:40. У Чорнобильській зоні відчуження окупанти зазнають високих доз зовнішнього та внутрішнього опромінення, повідомляє пресслужба Енергоатому. Відомство зазначило, що невігластво, нерозуміння небезпеки та нехтування правилами призводять до прикрого самогубства.

16:37. Тим часом окупанти в Маріуполі наносять удари по об'єктам цивільної інфраструктури. Цього разу під удар потрапило КП «Комунальник». Мер Вадим Боченко переконаний, що дії ворога нічим не відрізняються від тактики нацистів. «Майже 80 років тому Україна відбила напад фашистів. Відіб'ємо і цього разу», — каже він.

16:30. Ще одне відео з Харкова. Наслідки удару по мікрорайону Баварія. Це жах!

16:23. За попередньою інформацією глави одного з районів Харкова Тетяни Цибульник, наші військові збили літак, який перед цим бомбив житлові будинки. З нетерпінням чекаємо на підтвердження.

16:21. Росія продовжує нещано бити по Харкову. Ракети та бомби падають на житлові будинки. Під удар потрапила навіть лікарня. Знову є вбиті та поранені. 

16:08. Жителі Житомира готуються до зустрічі з ворогом. Сьогодні пройшли навчання «Як спалити російський танк». 

16:06. На Сумщині відбувся перший обмін полоненими, повідомив голова ОДА Дмитро Живицький. Одного російського офіцера обміняли на п'ять бійців тероборони.

16:03. По військовому аеропорту в Таганрозі зазнав ракетного удару «Точкою-У». Цей факт визнали навіть у Росії, щоправда там кажуть, що обійшлось без постраждалих та руйнувань. Однак на одному з відео у соцмережі видно тліючий літак — ймовірно, транспортний Іл-76.

15:41 Китай готовий докладати всі зусилля задля припинення війни в Україні дипломатичним шляхом.Деталі за посиланням.

15:36  Європейський банк реконсрукції та розвитку закриває доступ до фінансування для росії та білорусі.

15:23 Найкраще рішення, яке зараз може ухвалити Європейський Союз — це негайно взяти Україну до свого складу. Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ.
 

15:08 Знаходячись у зоні відчуження зараз та вочевидь не володіючи навичками із забезпечення особистої безпеки при роботі на радіоактивно забрудненій території, загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, яке, без сумніву, матиме стохастичний прояв у формі онкозахворювань.Повідомляє Енергоатом. 

15:00 Європейський Союз зупиняє ліцензії російських видань у країнах-членах через війну проти України. Про це на виступі в Європарламенті заявила Урсула фон дер Ляєн, глава Єврокомісіїї.

14:50 Сакції у дії! За даними Михайла Федоріва, Нью-Йоркська біржа і Nasdaq призупинили торги акціями Яндекс, Ozon та ще багатьох інших російських компаній.

14:44 Швейцарська Nord Stream 2 AG, яка є оператором газпромівського Північного потоку - 2, розглядає банкрутство після санкцій. Повідомляє Reuters.

14:40 "За наявними даними, російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію.Після цього будуть масовано вкинуті фейкові повідомлення про те, що українське військово-політичне керівництво начебто погодилось на капітуляцію. ЦЕ БРЕХНЯ. Не дочекаються!", — зазначає Олексій Рєзніков, Міністр оборони України. 

14:17 Звернення Зеленського до Європарламенту 
 

14:12 Голова Європейської ради Шарль Мішель під час виступу у Європарламенті: "Нам потрібно стати поруч з Україною і визнати, що презентент Зеленський — символ стабільності і захисту Євросозу" 

14:00 Пропозиція для українських YouTube блогерів

13:53 Президент України розпочав звернення до Європарламенту. "Доведіть, що ви дійсно європейці", каже Зеленський.

"Я вважаю, що сьогодні ми всім показуємо, що ми є такі [європейці]. Ми довели свою силу, довели, що ми як мінімум такі самі, як ви. Доведіть, що ви справді європейці, — Зеленський

13:43 Дмітрій Медвєдєв, колишній президент росії почав погрожувати війною не лише Україні, а і Франції

13:39 Укрзалізниця просить людей, які мають намір покинути Україну направлятися на коридори з Словаччиною та Угорщиною у Закрапатській області.

13:29 Інформація від оперативного штабу ЗСУ станом на 12:00.

 

Оперативна інформація станом на 12.00 01.03.2022 щодо #російського_вторгнення / Operational information on 12.00,...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Tuesday, March 1, 2022

13:20 Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан закликає міжнародні фінансові організації переглянути боргову політику та обнулити борги України. Станом на сьогодні вони складають $57 млрд.

13:00 За словами глави МЗС рф Сергія Лаврова, для росії «неприйнятно, що на території низки європейських країн, як і раніше, знаходиться ядерна зброя США».

12:54 Українські виробники забезпечать мільйон продуктових наборів для громадян, повідомляє міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

12:50 Нам пишуть
 

12:26 Міністр оборони росії Шойгу заявив, що головним завданням війни росії проти України є захист РФ від військової загрози з боку заходу.

12:16 У Bellingcat заявили, що Росія використовує в Україні касетні боєприпаси. "Це можна встановити за характерними боєприпасами кожної з цих систем ("Ураган" та "Смерч")", — кажуть розслідувачі.

12:07 На Сумщині розстрілюють мирних жителів, громадян закликають не виходити на вулицю, повідомляє ОДА.

12:01 "Розраховуйтесь, де можливо, банківськими картками, не готівкою! Сьогодні готівку складно перевозити по країні.Банківська система України працює, і так буде надалі. Зменшіть ризики для себе, магазинів та інкасаторів", — закликав заступник керівника ОП Ростислав Шурма

11:49 Білорусь вступила у війну! На Чернігівщину зайшли білоруські війська. Інформацію підтвердив речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов.

11:31 Росіяни обстрілюють Херсон. Палають житлові будинки

11:09 "Сьогодні до Росії починають прибувати перші мішки з трупами, і найближчим часом будуть перші поховання в Російській Федерації, які російська влада вже не зможе приховати", — розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко

10:53 Життя триває навіть коли пролітають ворожі кулі та ракети.
 

 

Діти війни ❤️ Життя не спинити! В укриттях з’являються маленькі українці! Знайомтеся, наш новонароджений захисник - 3...

Posted by Нововолинська центральна міська лікарня on Monday, February 28, 2022

10:50 "Маски остаточно скинуто. РФ активно обстрілює центри міст, завдає прямих ракетних та артилерійських ударів по житлових кварталах та органах влади. Мета РФ зрозуміла – масова паніка, жертви серед цивільного населення, руйнування інфраструктури", — написав у Twitter радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк

10:29 У Генштабі ЗСУ назвали втрати російських окупантів станом на 1 березня. Деталі за посиланням.

10:19 Допоможіть нашим спецпризначенцям знищувати окупантів! Інструкція від Генерального штабу Збройних Сил України.
 

 

Б‘ємо окупантів разом❗️ #stoprussia Помітили у своємі місті чи селі ворожу техніку? Побачили, як вашими лісами, городами...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Tuesday, March 1, 2022

10:00 "Наступальні ресурси ворога вичерпуються. Йому нічого не зналишається, як отак підступно використовувати повітряну зброю", — каже харківський Голова ОДА Олег Синєгубов.
 

09:54 Будівля Харківської ОДА після обстрілу росіянами.


Харківська ОДА після обстрілу

09:50 З 1 березня у Києві заборонений продаж алкоголю, повдіомляють у КМДА.

09:40 "Прийшов час, Путін вас принижує, Путін вас зраджує, перетворюючи ваше життя на хаос і постійну небезпеку. Він руйнує майбутнє ваших дітей. Прийшов час підійматися і я б радив повісити цього старого маразматика на Червоній площі поруч з мавзолеєм. Це була б чудова інсталяція, яка б дозволила вам нарешті жити гідно!", — звернувся до росіян екссекретар РНБО України Олександр Турчинов. 

09:35 Заявку України на членство в ЄС зареєстрували та почали процедуру розгляду.

09:29 За даними CNN, путін має намір значно посилити тиск та атаку на Київ.

09:23 "122 години опору. На п’яту добу інтервенції російські окупанти виявилися неспроможні приховувати, що в них починається агонія.Варварські обстріли ракетами та РСЗО мирних міст – це свідчення, що вони нездатні більше воювати з озброєними українцями. Тільки з мирними, як останні боягузи", — написав Олексій Рєзніков, Міністр оборони України

09:00 Російські окупанти обстріляли центр Харкова. Великий вибух стався біля будівлі ОДА

08:00 Сполучені Штати Америки не підтримують варіант створення безпольотної зони над Україною. Кажуть, що це спричинить війну між Росією та США.

03:00 У Маріуполі в результаті обстрілів та авіаударів російської армії серйозні проблеми з електропостачанням. Також не працюють котельні. Про це повідомив мер міста Володимир Бойченко.