володимир путін

У п’ятницю, 30 вересня, володимир путін виступив зі зверненням, у якому оголосив про анексію чотирьох українських областей — Луганської, Херсонської, Донецької та Запорізької.

У Кремлі пройшла церемонія «підписання договорів про вступ до складу росії». Для цього в Москву прибули кремлівські маріонетки і ватажки так званих «л/днр» Денис Пушилін та Леонід Пасічник, а також гауляйтери у Херсонській та Запорізькій областях Володимир Сальдо та Євген Балицький.

Chas News веде текстову трансляцію подій у Москві.

16:00. «Договори», які не мають для України та цивілізованого світу ніякої юридичної сили, підписані.

15:56. Починається церемонія підписання так званих «договорів про вступ до складу росії» чотирьох українських областей.

15:53. «Як раніше, вже не буде. Поле битви, на яке нас покликала доля та історія, це поле битви за наш народ, за велику історичну росію, за майбутні покоління... Сьогодні нам потрібна консолідація всього суспільства», — каже президент рф. 

15:50. Путін: «Світ вступив у період революційних трансформацій».

15:48. «Є всі підстави вважати, що західні еліти не планують шукати виходи зі світових енергетичної та продовольчої кризи», — заявив путін.

15:42. Президент рф звинуватив у диверсіях на «Північних потоках», які трапились 26 вересня, «англосаксів».

15:40. Путін говорить про «злочини» США та стверджує, що ядерні удари по Хіросімі та Нагасакі створили у світі «прецедент».

15:38. Російський президент заявив, що у світі поширюється русофобія та назвав її «расизмом».

15:33. Путін: «Захід завжди каже, що відстоює порядок та правила, але звідки ці правила взялись?... Росія — велика країна з тисячолітньою цивілізацією і по таких фальшивих підтасованих правилах жити не буде».

15:28. «Захід шукав і шукає новий шанс послабити і розвалити росію, їм не дає спокою, що є така велика країна», — заявив путін.

15:26. Президент рф заявив, що росія готова до переговорів з Україною, але анексовані території обговорювати не буде. Також закликав негайно припинити бойові дії і пообіцяв застосувати всі засоби для захисту «своїх територій».

15:24. Путін заявив, що мешканці окупованих українських територій «за своїми культурою, вірою, традиціями та мовою вважають себе частиною росії». Він назвав українців під окупацією «громадянами росії назавжди».

15:21. «За вибором мільйонів жителів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей — наша спільна доля та тисячолітня історія», — каже путін. Він знову назвав розвал СРСР «трагедією» та «національною катастрофою».

15:19. «Сьогодні ми підписуємо договори про прийняття в склад росії Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей... тому що це воля мільйонів людей», — заявив президент рф.

15:18 Володимир путін починає звернення, звертаючись до росіян та жителів окупованих українських областей.

14:58 У Кремлі збираються учасники церемонії «підписання договорів про вступ до складу росії».