13 ракет з акваторії Чорного моря: в Повітряних силах розповіли про вранішній удар по Півдню України

Вранці 26 липня російські літаки двічы завдали ракетних ударыв з акваторії Чорного моря. Загалом вони випустили 13 ракет. Про це розповів на брифінгу Юрій Ігнат, речник Повітряних сил ЗСУ.

«Спершу було завдано ударів літаками Су-35 та Су -30 з акваторії Чорного моря. Це літаки з місцем базування в аеродромі «Ахтубінськ» (Астраханська область — ред.). О пів на п’яту трьома літаками було завдано ударів ракетами Х-59», — розповів він.

За його словами, усього було випущено п'ять ракет, переважно по району Затоки в Одеській обалсті.

За півгодини, близько 5 ранку, було завдано нового масованого ракетного удару. Одразу 10 дальніх бомбардувальників з аеродрому «Шайковка» (Калужська область — ред.) прилетіли в акваторію Чорного моря та випустили 8 ракет Х-22 — теж переважно по району Затоки.

Раніше Віталій Кім, голови Миколаївської ОВА, розповів, що сьогодні вранці по Миколаєву ударили 18 ракетами. 12 з них випустили із ЗРК «С-300», а ще 6 ракет Х-59 — з літаків стратегічної авіації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Володимир Зеленський показав наслідки ранкових «прильотів» по Затоці (відео)