50% українців вважає, що Зеленський не впорався з виконанням передвиборчих обіцянок — опитування

50% українців переконані, що президент Володимир Зеленський не зміг виконати жодної або виконав меншість зі своїх передвиборчих обіцянок, з них 25% вважають, що він не виконав жодної обіцянки.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 16-22 травня.

18% вважають, що Зеленський виконав більшість або всі обіцянки (з них про виконання всіх обіцянок говорять 5%). Майже стільки ж вважають, що він виконав близько половини обіцянок.

50% опитаних відповіли, що Зеленський виконав не всі обіцянки, адже в його команді є нечесні та корумповані люди.

Ще 26-32% називають серед причин брак компетентних людей у його команді, повномасштабне вторгнення, власну недосвідченість та вплив олігархів.

А 9-14% опитаних причинами невиконання назвали особисту корумпованість Зеленського, вплив інших країн, розхитування ситуації опозицією та нереалістичність обіцянок.

Респонденти найчастіше пригадували такі обіцянки:

  • завершення війни на Донбасі,
  • боротьба з корупцією,
  • покращення добробуту населення.

Серед основних успіхів президента на своїй посаді українці говорять про стійкість у відсічі російській агресії та міжнародну діяльність, спрямовану на посилення підтримки України у війні.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький пояснив, що українці здебільшого фокусуються не на самому Зеленському (на його особистих якостях), а на його оточенні чи команді.

Нагадаємо, нещодавнє опитування КМІС показало, що лише половина українців готові колись повернутися з Європи.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Понад 50% українців стали менше читати новини, 10% взагалі не слідкують — опитування