9 листопада ЗСУ звільнили 12 населених пунктів біля Херсона — Залужний

Протягом 9 листопада українські захисник звільнили 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі — 157 кв км», — написав Залужний.

За його словами, з 1 жовтня українські війська просунулись в глибину оборони противника до 36,5 км на Херсонському напрямку. Загалом в регіоні звільнили до 1381 кв км та деокупували 41 населений пункт.

На Херсонському напрямку Сили оборони знищили логістичні шляхи, систему забезпечення росіян та порушили систему управління військами.

Залежний додав, що наразі військове керівництво не може підтвердити чи спростувати заяву росіян про виведення військ з Херсону.

«Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану», — зазначив Головнокомандувач.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що відступ окупантів з Херсону — це результат активних дій української армії. Аналогічна ситуація спостерігалася і під час втечі росіян з Київщини, Харківщини та острова Зміїний.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рф втратила 100 тис. солдат вбитими і пораненими, Україна, імовірно, стільки ж — Пентагон