«Це результат наших дій»: Генштаб прокоментував імовірний відступ росіян з Херсонщини

Активні дії українських військ не залишили росіяни іншого виходу, ніж рятуватися втечею з правобережної Херсонщини. Про це заявив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Він наголосив, що аналогічна ситуація спостерігалася і під час відступу росіян з Київщини, Харківщини та острова Зміїний.

«Це результат наших активних дій. Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення противника, порушили його систему управління військами. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі», — пояснив Громов.

Водночас, за його словами, наразі Генштаб не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію щодо виведення окупаційних військ з Херсону.

«Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом. Очікуйте на офіційне повідомлення Генерального штабу щодо ведення бойових дій ЗСУ», — підкреслив генерал.

Нагадаємо, 9 листопада, сергій шойгу, міністр оборони рф заявив про відведення військ рф з правого берега Дніпра на Херсонщині. У Пентагоні розповіли, що бачать ознаки російського відступу, який може розтягнутися на кілька днів чи навіть тижнів.

10 листопада українські військові зайшли до міста Снігурівка на Миколаївщині, яке знаходилося в окупації з березня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рф втратила 100 тис. солдат вбитими і пораненими, Україна, імовірно, стільки ж — Пентагон