«Аби не було війни». У Росії почали збирати підписи проти вторгнення в Україну
Getty Images

Відомі російські вчені, актори, музиканти та правозахисники почали збирати в країні підписи проти війни з Україною.

Вони створили «Заяву прихильників миру проти Партії Війни у російському керівництві», де можна залишити підпис.

У листі наголошують, що зараз росіяни — «заручники кримінального авантюризму, які перетворюються на зовнішньополітичну лінію Росії». Їх непокоїть, що влада країни нав’язує ідею «священної війни з Заходом».

«Наша позиція гранично проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни — аморальна, безвідповідальна та злочинна, і не може вестись від імені народів Росії. Така війна може мати ні легітимних, ні моральних цілей», — йдеться в заяві.

Автори наголошують, що війна не тільки не відповідає інтересам Росії, а й загрожує існуванню країни.

Серед тих, хто підписав заяву — Андрій Макаревич, Лія Ахеджакова, Андрій Макаревич, режисери Гаррі Бардін, Володимир Мірзоєв, письменник Віктор Шендерович та інші.

Раніше Chas News повідомляв, що підтримати сувернітет України закликав мільярдер Бренсон. Він вважає, що війна ще більше ізолює РФ від решти світу та повалить економіку в країні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Комплекс захисника. Як Росія виправдовує свої війни в останні 200 років