Адвокат Трампа Руді Джуліані потрапив до лікарні з COVID-19
Getty Images

Особистий адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані пройшов тестування на COVID-19 і проходить лікування в лікарні.

Чинний президент США Трамп написав у своєму Twitter: «Поправляйся швидше, Руді, ми продовжимо!».

Джуліані, який керував у кампанії Трампа юридичним оскарженням результатів виборів, є останньою за часом людиною, близькою до президента, яка заразилася, повідомляє BBC.

Президента та його команду критикували за недотримання правил безпеки. Сам Трамп хворів у жовтні.

76-річний Джуліані потрапив до університетської лікарні Медстар Джорджтаун у Вашингтоні, округ Колумбія, повідомляють американські ЗМІ.

У своєму Twitter колишній мер Нью-Йорка подякував доброзичливцям за їхні повідомлення та сказав, що «швидко одужує».

Його син Ендрю Джуліані, який працював у Білому домі та минулого місяця пройшов тестування на вірус, написав у Twitter, що його батько "відпочивав, про нього дуже турбувалися, він почувається добре».

Неясно, чи відчуває Джуліані симптоми і коли він підхопив вірус.

За даними Університету Джона Хопкінса, в США вірусом COVID-19 заражено майже 14,6 млн людей, а 281 234 людини загинули. Це найвищі показники в світі.

У неділю доктор Дебора Біркс, координатор робочої групи з питань коронавірусу Білого дому, розкритикувала адміністрацію Трампа за поширення «міфів» про пандемію.

«Я чую, як члени громади повторюють, як папуги, такі самі ситуації, повторюють, що маски не працюють і що нам слід працювати над спільним імунітетом (тобто всім перехворіти — Прим. ред.). Це найгірша подія, з якою зіткнеться країна», — сказала доктор Біркс.

З часу виборів 3 листопада адвокат Трампа подорожував країною в рамках невдалих зусиль, спрямованих на скасування виборчої поразки чинного президента. Під час багатьох заходів його бачили без маски на обличчі та без дотримання соціальної дистанції.

Минулого четверга Джуліані відвідав Джорджію, де на слуханнях комітету Сенату щодо безпеки виборів повторив необґрунтовані заяви про фальсифікації виборців.

За повідомленнями ЗМІ, десятки людей в оточенні Трампа з жовтня пройшли позитивний тест на COVID-19.

Борис Епштейн, інший радник Трампа, отримав позитивні результати незабаром після того, як виступив разом з Руді Джуліані на прес-конференції 25 листопада.

Серед інших — керівник апарату президента Марк Медоус та прес-секретар Кейлі МакЕнані, а також його дружина Меланія та сини Дональд Джон та Барон.

Діагноз Трампа та перебування в лікарні збурили його передвиборну кампанію на другий термін менше ніж за місяць до голосування американців.

Трамп відмовився поступитися Байдену, наполягаючи без доказів на тому, що вибори були вкрадені або сфальсифіковані. Минулого тижня генеральний прокурор США Вільям Барр заявив, що його відомство не бачило жодних доказів поширених фальсифікацій виборців, які могли б змінити результат.

Байден складе присягу президента 20 січня.

«Знаючи Байдена, вважаю, що він буде мститися», — Віктор Шокін про справу Burisma