Ахметов міг використати день народження Шустера для пошуку майбутнього кандидата у президенти — розслідування (відео)
Арсен Аваков/Facebook

Рінат Ахметов, найбагатша людина України, міг використати день народження телеведучого Савіка Шустера для того, щоб провести переговори з потенційними кандидатами у президенти, які протистоятимуть Володимиру Зеленському.

Журналісти програми «Української правди» з’ясували, що приватний літак олігарха 21 листопада вилетів з аеропорту Бориспіль до Парижа, а пізніше вирушив до Вільнюса, де відзначав день народження Савік Шустер.

На відео також показані кадри самого дня народження, де були присутні багато відомих в Україні людей, які мають відношення до політики.

Зокрема, на дні народження Шустера були журналіст Дмитро Гордон, доктор Євген Комаровський, колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман та ексглава МВС Арсен Аваков.

Також, за даними журналістів, на дні народження Шустера міг бути присутнім брат мера Києва та боксер Володимир Кличко. Однак цю інформацію не прокоментували гості Савіка Шустера і сам ведучий.

У сюжеті згадується, як українські олігархи використовували таємні зустрічі за кордоном, де «подалі від сторонніх очей» укладали політичні домовленості.

Зокрема, велику увагу приділено зустрічі у 2014 році у Відні олігарха Дмитра Фірташа та політиків Віталія Кличка і Петра Порошенка. Після цього Кличко, який мав найвищий рейтинг серед кандидатів у президенти, зняв свою кандидатуру, закликавши підтримати Порошенка.

Чи підуть разом на вибори Аваков, Гройсман, Гордон і Комаровський
Зі щитами й мечами. Фото Авакова, Шустера та Гордона зі зброєю викликало резонанс. Народ відповів фотожабами (фото)