Активісти «SaveФОП» встановили на Майдані польову кухню. Їхня акція триває там четвертий день поспіль
Профспілкові новини

Мітинг «SaveФоп» з новою силою розпочався на Майдані Незалежності. У акції в центрі Києва на Майдані Незалежності беруть участь близько 300 осіб.

Учасники мітингу біля стели Незалежності розгорнули польову кухню.

Сьогодні о 16:00 має відбутися засідання координаційної ради, створеної президентом Володимиром Зеленським для діалогу із ФОПами — у онлайн режимі. Залежно від результатів засідання, найближчими днями організатори обіцяють початок «Податкового майдану», повідомляє Telegram-канал «Профспілкові новини».

Як передає УНІАН, правоохоронців, котрі спостерігають за дотриманням порядку на головній площі столиці, значно менше. Також на Майдані лунає патріотична музика з автомобіля зі звукопідсилювальною аудіосистемою. Ситуація спокійна.

Напередодні зранку на Майдані залишалося близько сотні протестувальників.

15 грудня в центрі Києва на Майдані Незалежності почалася акція протесту представників руху SaveФОП, які вимагали скасувати карантин для малого та мікробізнесу і прийняти законопроекти № 3853-1 (2), № 3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Правоохоронці знесли намети на Майдані, сталася сутичка, силовики застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати. За даними пресслужби поліції Києва, під час акції в центрі Києва постраждали близько 40 правоохоронців. Активістка «SaveФОП» Марта Чорній повідомляє, що 15 грудня учасниця протесту Тереза Ружило отримала травми через дї силовиків: «контузії ока 2-3 ступеня, осколкові переломи скули, струс мозгу».

16 та 17  грудня акція підприємців на Майдані продовжилася. Вони заявили про намір проводити її мирним шляхом.

SaveФОП. Кабмін не скасує січневий локдаун на вимогу протестувальників