Алієв перепросив у путіна за вбивство російських миротворців у Карабасі

20 вересня у Карабасі розстріляли авто з російськими миротворцями. Кількість загиблих офіційно не повідомлялося, але згодом стало відомо, що серед них був заступник командувача «миротворчого контингенту» Іван Ковган.

21 вересня під час телефонної розмови президент Азербайджану Ільхам Алієв «приніс вибачення та глибокі співчуття» путіну за вбивство російських військових.

«Підкреслено, що буде проведено найретельніше розслідування інциденту і усі винні понесуть відповідне покарання. У звязу з цим генеральні прокуратури двох країн знаходяться у тісному контакті», — йдеться у повідомленні пресслужби президента Азербайджану.

Алієв також висловив готовність надати матеріалу допомогу родинам загиблих росіян.

Відзначимо, що у російській версії телефонної розмови не повідомляється про жодну реакцію путіна на вбивство його військових.

Нагадаємо, 19 вересня Збройні сили Азербайджану розпочали антитерористичну операцію у Нагірному Карабасі. Вже наступного дня влада невизнаної республіки фактично погодилася на капітуляцію. Її військові формування мають розформувати та роззброїти, що було головною вимогою Ільхама Алієва.

21 вересня у місті Евлах розпочалися перемовини між представниками місцевих вірмен та Баку щодо реінтеграції регіону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією: пояснюємо, чому країни ворогують через Нагірний Карабах