Влада Нагірного Карабаху фактично погодилася на капітуляцію

Влада самопроголошеного Нагірного Карабаху погодилася виконати умови Азербайджану і фактично капітулювала. З 12:00 у регіоні оголошується режим припинення вогню.

Про це повідомляє NEWS.am з посиланням на заяву інформаційного центру невизнаної республіки.

Зазначається, що угода про припинення вогню досягнута за посередництва російського миротворчого контингенту, які знаходяться у регіоні.

За її умовами, з Карабаху мають вивести усі підрозділи Збройних сил Вірменії із зони розгортання російських миротворців. Місцеві підрозділи мають роззброїти та розформувати, а військову техніку з Карабаху — вивести та утилізувати.

Питання, поставлені азербайджанською стороною щодо реінтеграції, забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху, будуть обговорюватися на зустрічі представників місцевого вірменського населення та Баку у місті Евлах 21 вересня.

В Міноборони Азербайджану підтвердили оголошення припинення вогню.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан оголосив про проведення «локальних антитерористичних заходів» на території Нагірного Карабаху, після чого його війська почали завдавати удари по підрозділам місцевих підрозділів.

Президент Вірмені Нікол Пашинян після цього заявив, що вірменська армія не має сил для захисту Нагірного Карабаху і його країна не планує воювати з Азербайджаном.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкіном заявив, що припинить бойові дії, коли військові формування Карабаху складуть зброю.

Нагадаєм, Chas News раніше розповідав історію конфлікту у Нагірному Карабасі. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нагірний Карабах. Історія чи територіальна цілісність — що важливіше?