Алієв визнав, що турецькі винищувачі присутні в Азербайджані. Нібито не для участі у війні
УНІАН

Президент Азербайджану Ільхам Алієв визнав, що в його країні присутні турецькі винищувачі F-16. При цьому він зазначив, що вони не беруть участі у бойових діях.

Про це Алієв сказав в інтерв'ю CNN.

«Туреччина — наш союзник, і проведення тут військових навчань, у тому числі за участі Військово-повітряних сил, — звичайне явище... Винищувачі F-16, що перебувають на землі, вони не здійснюють польоти та жодним чином не беруть участь у боях», — заявив президент Азербайджану.

Політик звинуватив Вірменію в поширенні фейків про те, що F-16 беруть участь в бойових діях. При цьому раніше в Міноборони Вірменії заявили, що в ході конфлікту в Нагірному Карабасі турецький винищувач в повітряному бою збив вірменський. Єреван звинувачує Туреччину в прямій військовій агресії.

«Це фейк-новина, ті, хто звинувачував нас у цьому, зараз повинні вибачитися, тому що всі знають, що це фейк-новина. Винищувачі F-16 знаходяться тут, але, як ви правильно помітили, — на землі», — додав Алієв.

Також Азербайджан звинуватив вірменську сторону у застосуванні в Карабасі фосфорних боєприпасів. Один снаряд, згідно заяв азербайджанців, був виявлений 8 жовтня біля села Араятли Фізулінського району.

ТАСС наводить твердженням азербайджанського національного агентство з очищення територій від мін, що вірменська сторона під час боїв в Нагірному Карабасі використовувала касетні бомби і як мінімум один димовий снаряд, споряджений білим фосфором, щодо цивільних об'єктів. Відповідну заяву зробив в суботу на брифінгу операційний менеджер агентства Ельнур Гасимов.

З 12:00 10 жовтня в зоні бойових дій оголошено перемир’я. При цьому бої в Нагірному Карабасі тривали всю ніч аж до сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, що 27 вересня Міноборони Азербайджану заявило про початок військової операції на всій лінії зіткнення в зоні карабаського конфлікту. Зі свого боку, прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про напад на невизнану Нагірно-Карабахську республіку з боку Азербайджану.

 

Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир’я в Нагірному Карабасі