Amazon запустив сервіс ідентифікації за відбитком долоні

Компанія Amazon запустила нову технологію, в основі якої — алгоритми й обладнання для розпізнавання унікального малюнка на долоні людини. Для початку бізнесмени спростять покупки шляхом сканування долоні покупця.

Amazon виводить гаджет і пов’язаний з ним сервіс на ринок обслуговування покупців у магазинах, повідомляє Investing.com з посиланням на заяву компанії. Сервіс має назву Amazon One і є безконтактним, що компанія вважає перевагою в епоху пандемії.

Спочатку ця опція буде доступна в двох магазинах Amazon Go в Сіетлі. При вході в магазин і для оплати покупок клієнти будуть підносити свою долоню до пристрою Amazon One. Надалі виробник планує розмістити гаджет в офісних центрах і на стадіонах, щоб спростити роботу контролерів і охоронців. Виробник наголошує на збереженні часу й гарантуванні безпеки.

Клієнт повинен зареєструватися в магазинах Amazon Go за допомогою пристрою Amazon One: вставити свою кредитну карту, піднести до пристрою долоню і слідувати інструкціям. Карта зв’яжеться з унікальним малюнком на долоні в режимі реального часу. Для входу в магазин Amazon Go кілька секунд потрібно потримати долоню над пристроєм Amazon One.

Саме долоню компанія обрала для ідентифікації тому, що малюнок на ній вважається надійнішим, ніж відбитки пальців. До того ж цей спосіб є безконтактним, що актуально під час пандемії.

Amazon обіцяє конфіденційність: дані, в тому числі зображення долонь, нібито не зберігаються на пристрої Amazon One, а шифруються й відправляються в «хмару», де створюється підпис клієнта.

Клієнт при бажанні може попросити видалити свої дані через пристрій або через онлайн-портал для клієнтів на сайті one.amazon.com.

А в Японії тим часом небезпека COVID-19 підштовхнула колись млявий ринок роботів: тепер у ресторанах клієнтів обслуговуватимуть комп’ютерні офіціанти.