Японська компанія SoftBank представила робота-офіціанта

Відділ робототехніки корпорпації SoftBank заявив, що впроваджуватиме в Японії робота з доставки їжі, розробленого Bear Robotics в Каліфорнії. Причинами виходу на ринок робота виробники назвали нестачу робочої сили в ресторанах та нову соціальну дистанцію в умовах епідемії коронавірусу.

Робот, якого назвали Серві, буде виконувати роль офіціанта. В нього вбудують багаторівневі лотки для перевезення їжі та напоїв, а за допомогою 3D-камер та датчиків Lidar він рухатиметься між кухнею та столами.

Використання Серві розпочнеться в Японії в січні 2021 року, повідомляє японська телекомунікаційна і медіакорпорація SoftBank Group Corp.

Стартап продемонстрував прототип робота керівнику Softbank Масайосі Сон, й корпорація інвестувала в нього $32 млн у січні.

Стартап використовує багаторічний досвід SoftBank із залучення закордонних технологій до Японії, але відображає відхід від попередньої зосередженості корпорації на роботах-гуманоїдах.

Серві був протестований японськими операторами ресторанів, оскільки цей сектор стикається зі старінням робочої сили та поглибленням її дефіциту. Компанії застосовують нові технології для безконтактних послуг та забезпечення соціальне дистанціювання.

Гуманоїдний робот Pepper від SoftBank став обличчям компанії після її відкриття в 2014 році, але не знайшов відгуку серед потенційних клієнтів.

У 2018 році фірма оголосила про випуск робота-прибиральника Whiz, який використовує технологію компанії-партнера Brain Corp, і продала понад 10 000 його одиниць по всьому світу.

SoftBank рекламує використання Whiz як спосіб протидії коронавірусу і заявила у понеділок, що Pepper з його термодатчиками можна використовувати для моніторингу клієнтів.

Також група SoftBank володіє Boston Dynamics, яка розробила чотириногого робота Spot.

Між тим, новітні комп'ютерні технології не завжди несуть благо людству. Як ми повідомляли раніше, російських хакерів підозрюють у смерті пацієнтки німецької лікарні. Можливо, це була перша смерть у світі через кібератаку