Російських хакерів підозрюють у смерті пацієнтки німецької лікарні

У Німеччині розслідують напад імовірно російських хакерів на університетську клініку Дюссельдорфа, в результаті чого померла її пацієнтка.

Про це повідомляє DW.

У ніч з 11 на 12 вересня швидка допомога доставляла жінку у важкому стані в лікарню. За день до цього Університетська клініка Дюссельдорфа стала об'єктом хакерської атаки - доступ до 30 серверів був зашифрований. Тому пацієнтку з підозрою на розрив аорти довелося везти з Дюссельдорфа на заході Німеччини в сусідній Вупперталь. В результаті жінка померла.

Німецька прокуратура веде розслідування проти невідомих осіб за фактом ненавмисного вбивства. За даними німецьких ЗМІ, справжньою метою атаки був університет у Дюссельдорфі. Після того як поліція повідомила хакерам, що їхній кібернапад зупинив діяльність медичного закладу, вони прислали ключ розшифрування. Проте, комп'ютерна мережа клініки досі не може працювати у звичному режимі.

Вірус-шифрувальник DoppelPaymer зазвичай використовується хакерами з метою вимагання. Потрапивши в систему, вірус зашифровує призначені для користувача файли та вимагає викуп за ключ розшифрування.

За даними фахівців з комп'ютерної безпеки, вірус-шифрувальник, використаний при атаці на німецьку клініку раніше неодноразово застосовувався групою російських хакерів.

Це перший випадок у Німеччині, коли напад хакерів на об'єкт критичної інфраструктури, можливо, призвів до людських жертв.

Раніше ми писали, що білоруські хакери оголосили війну Олександрові Лукашенку.