Американські лікарі розповіли, як лікують Трампа від COVID-19 (фото палати)

Президента США Дональда Трампа доправили до лікарні після позитивного результату тесту на коронавірус. Політик знаходиться в 71-ій «президентській палаті» в національному військово-медичному центрі імені Уолтера Ріда. Наразі Трамп почувається втомленим, але у бадьорому настрої.

Про це повідомляє The New York Times.

Трампу зробили ін'єкцію експериментальної сироватки в Білому домі після того, як у нього і першої леді Меланії Трамп діагностували коронавірус, повідомляє його лікар Шон Конлі. Це зробили для того, щоб допомогти знизити рівень вірусу і прискорити одужання. Також Дональд Трамп приймає «цинк, вітамін D, фамотидін, мелатонін і аспірин».

Палата Трампа складається з шести кімнат / USA TODAY

За словами лікаря, президент почувається втомленим, але залишається у гарному настрої. У 50-річної Меланії Трамп спостерігають «легкий кашель і головний біль».

У його палаті є окрема кімната для зустрічей з держслужбовцями та ізольована оглядова / USA TODAY

Палата Трампа складається з шести кімнат, в тому числі окрема для зустрічей з високопоставленими чиновниками й ізольована оглядова, передає DailyMail.

«Люкс спеціально обладнаний захисними пристроями та засобами зв’язку, що використовуються для підтримки президента», —розповідає контр-адмірал Конні Маріано, яка була лікарем обох президентів Джорджа Буша-старшого і Білла Клінтона і була директором медичного відділення Білого дому.

Раніше перед відльотом у госпіталь президент США подякував за американців за підтримку у відеозверненні, яке він опублікувува на своєму Twitter-аккаунті.  

 «Гадаю, у мене все добре, але ми хочемо переконатись, що все йде як треба. У першої леді все добре. Дуже дякую», — сказав Трамп.

Економічна нестабільність 

Світові фондові ринки прогнозують економічну нестабільність через хворобу президента США, повідомляє, передає CNBC. Американський індекс S&P 500 впал на 0,4%, Nasdaq Composite — на 1,5% (через падіння Apple, Tesla и Microsoft), пише Financial Times (FT).

Ціни на нафту знизились ще сильніше.  Північноморська Brent подешевшала на 2,8% до 39,78 дол. за барель, повідомляє FT. 2 жовтня також знизилися біржові індекси Австралії (S&P / ASX 200 впав на 1,39%) та Японії ( Nikkei 225 знилився на 0,67%), додає CNBC.

Ми писали, як пройшли перші дебати Трампа та Байдена.  

Трамп найбільше у світі поширює фейкові новини про COVID-19