Американці активізували розслідування проти «Лабораторії Касперського»
Facebook / Kaspersky

У США активізували розслідування стосовно компанії «Лабораторії Касперського».

Хоча її продукти визнані як такі, які загрожують національній безпеці США ще наприкінці березня, а Польща та Німеччина не рекомендують користуватися продуктами цього розробника, нове розслідування стосовно російського розробника ПЗ містить серйозніші звинувачення, ніж це було раніше. 

Процес почався ще минулого року, проте він просувався доволі повільно. Початок війни проти України та посилення ймовірності кібератак з боку російських хакерів зробив необхідністю активізувати розслідування. Тож наразі воно передане з американського мінюсту до міністерства торгівлі. 

Стало відомо, що «Лабораторію Касперського» звинувачують в тому, що через її програмне забезпечення російська влада могла отримати доступ до комп’ютерів та мереж, в тому числі американських державних структур. А прямим наслідком цього могли стати крадіжка конфіденційної інформації та втручання в роботу державних відомств чи організацій. Особливе занепокоєння викликають випадки використання ПЗ «Лабораторії Касперського» у операторів критично важливої інфраструктури, до прикладу, компаній, що займаються електромережами чи водопостачанням.

Хоча в «Лабораторії Касперського» не раз заперечували її зв’язок з російською розвідкою, результатом розслідування може стати повна заборона її продуктів у США. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Продукція «Лабораторії Касперського» та «1С» заборонена у Польщі