Amnesty International у звіті про ЗСУ використали свідчення людей під тиском

Організація Amnesty International використала для підготовки свого звіту зі звинуваченням ЗСУ свідчення людей, які знаходились в фільтраційних таборах та тюрмах на тимчасово окупованих територіях.

Це свідчить про те, що особи давали інтерв’ю під очевидним тиском, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«До процесу збору свідчень були залучені незалежні журналісти та волонтери на території Миколаївської, Харківської, Донецької та Луганської областей. Водночас, більшість матеріалів для звіту отримані у ході опитування осіб, які були евакуйовані на тимчасово непідконтрольні території України: територію Донецької та Луганської областей або Криму», — йдеться в повідомленні.

Зазначають, що опитували людей з фільтраційних таборів та тюрем, які «бажали» надати подібного роду інформацію.

«Отже така інформація, зібрана на території таборів, не мала взагалі використовуватись під час складання звіту. Оскільки такі інтерв’ю були відібрані під очевидним тиском з боку силових охоронних органів рф (адміністрації закладів), який здійснювався на постійній основі», — зазначають у відомстві.

Також повідомляють, що зібрані журналістами матеріали перевіряли в адміністрації закладів та співробітники фсб рф.

Раніше організація заявила, що українські військові наражають на небезпеку мирне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі в школах і лікарнях, під час оборони. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Amnesty International заявили, що «шкодують» про звіт зі звинуваченнями ЗСУ